Kozmetické zlozvyky, ktoré škodia: Česanie v predklone, umývanie zubov po raňajkách

TA3/zm
7.12.2022 16:00

Niektoré stereotypy môžu byť viac na škodu než úžitok. Napríklad pri kozmetickej starostlivosti. Možno máte niektoré zvyky roky a pritom ani netušíte, že ich robíte nesprávne.

Kozmetické zlozvyky, ktoré škodia: Česanie v predklone, umývanie zubov po raňajkách
Pexels

Možno pri svojich bežných denných rituáloch nerobíte všetko tak, ako by sa malo. Odstráňte kozmetické zlozvyky a prospejete zdraviu aj kráse.

Ranné čistenie zubov

Večná otázka znie, či si čistiť zuby pred raňajkami alebo po nich. A hoci sa v tom ani odborníci nezhodujú, aspoň v jednom majú jasno. Ak ste ako prvé jedlo dňa mali niečo kyslé, napríklad pomarančový džús či jablká v ovsenej kaši, umývať si zuby hneď po takomto jedle môže narušiť sklovinu. A tak je oveľa lepšie umyť si zuby buď hneď po zobudení, alebo až takú polhodinu po jedle.   

Ranný antiperspirant

Pri ranných rituáloch ešte zostaňme. Je celkom bežné, že pri odchode z domu si nanesiete ešte antiperspirant, aby ste nikomu v práci nesmrdeli. Vedeli ste však, že by ste to mali robiť večer? Po osprchovaní naneste antiperspirant a keďže v noci sa oveľa menej potíte, bude lepšie fungovať. Samozrejme, ráno ho môžete reaplikovať.   

Česanie v predklone

Či už to robíte z dôvodu, aby ste dobre rozčesali aj najspodnejšie vlasy, alebo si takto chcete pridať objem, česanie v predklone je jednoznačne zlozvyk, ktorý hrive škodí. Ide o to, že pri správnom smere česania, teda od korienkov po končeky, uvoľníte z pokožky hlavy maz a rozotriete ho rovnomerne do vlasov, vďaka čomu nebudú tak skoro vyzerať mastné.

Horúca voda

Všeobecne, čo sa hygieny týka, je používanie horúcej vody zlozvykom. Či už sa bavíme o umývaní tváre, tela alebo zmývaní vlasov. Vždy ide o to, že horúca voda možno dobre zmyje špinu, ale zároveň naruší prirodzenú kožnú bariéru, ktorá je tiež podstatná. Pritom rovnako vás nečistôt zbaví aj voda o stupeň chladnejšia, ale neuškodí zo zdravotného hľadiska.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok