V Univerzitnej nemocnici Bratislava stiahli výpovede takmer všetci lekári, nemocnica pokračuje v klasickom režime

ta3 tasr
30.11.2022 19:21

V Univerzitnej nemocnici Bratislava takmer všetci lekári stiahli svoje výpovede. Nemocnica preto pokračuje v štandardnom režime a bude poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Potvrdila to hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. Výpovede podľa jej slov stiahli všetci okrem šiestich lekárov.

Pacienti s rakovinou konečníka nemusia skončiť s vývodom
TASR/Erika Ďurčová

"Predstavitelia Lekárskeho odborového združenia v UNB nás informovali o tom, že lekári, ktorí u nás podali výpoveď, ju stiahli a späťvzatie výpovedí nám doručia ešte dnes. Zdá sa, že kríza je zažehnaná a pre nás to znamená, že prevádzka v nemocnici pokračuje v štandardnom režime a okrem neodkladnej zdravotnej starostlivosti budeme realizovať aj plánované výkony a ostatnú zdravotnú starostlivosť," uviedla Kliská.

Vláda a lekárski odborári podpísali v stredu na Úrade vlády SR memorandum, ktoré rieši požiadavky lekárov v hromadných výpovediach. Obe strany veria, že je to začiatok spolupráce a krok k lepšiemu zdravotníctvu na Slovensku. Parlament krátko pred podpísaním memoranda schválil zvýšenie platov lekárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok