Zaručene bez kostí: Tipy na ryby, pri ktorých nebudete štedrú večeru operovať

TA3/zm
7.12.2022 08:00

Aj by ste mali chuť na vianočnú rybu, ale pri predstave, ako budete doslova operovať každé sústo, sa vám do toho nechce? Existuje jednoduché riešenie. Toto sú tipy na ryby bez kostí.

Zaručene bez kostí: Tipy na ryby, pri ktorých nebudete štedrú večeru operovať
Pexels

Ryby sú také zdravé a pritom v našich končinách ich nejeme tak často. Doprajte si ich aspoň cez sviatky a stavte na tie druhy, ktoré majú minimum kostí alebo vôbec žiadne.

Sumec aj sumček

Zo sladkovodných rýb, ktoré bez problémov zoženiete aj u nás, a rozhodne budú mať menej kostí ako kapor, sú favoritmi sumec a sumček africký. Sumec je síce o niečo mastnejší, ale okrem operovania kostí vám uľahčí prípravu ešte aj v tom, že je bez šupín. Sumček je zas dravá ryba, ktorá žije aj v slovenských vodách, takže môžete mať lokálnu večeru. Aj mäso tejto ryby je tučnejšie, ale o to šťavnatejšie.

Úhor

Ryba, ktorá sa podobá telom na hada, nemá vôbec žiadne medzisvalové kosti. Preto je úhor výbornou alternatívou na večeru, ktorú nebudete operovať. A o jeho mäse sa hovorí, že patrí medzi najchutnejšie zo sladkovodných rýb.

Losos

U nás veľmi dostupná a obľúbená rybka je jednoznačne losos, a ako iste viete, má minimum kostí alebo, ak je filet dobre pripravený, nemá žiadne. Ale vo výbere, čo si pripraviť na štedrú večeru rozhodne nemôže chýbať, aj keď už nejde o špecialitu.

Treska

Keď sa povie treska, iste si predstavíte tú v majonéze, ale na vianočnom stole môže byť aj chutný filet, pri ktorom sa nepotrápite s kosťami. Mäso tresky je pevné, ale pritom jemné a šťavnaté, vďaka čomu sa bude dobre aj vyprážať.  

Témy: Vianoce
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok