Vodiči, zbystrite! Polícia spúšťa akciu Advent. Na pozore by sa mali mať aj kolobežkári

ta3 TASR
30.11.2022 10:39

Polícia od štvrtka 1. decembra spúšťa dopravno-bezpečnostnú akciu Advent, ktorá potrvá celý december. Kontrolovať budú najmä alkohol u vodičov, kolobežkárov či cyklistov, tiež spôsob jazdy či rýchlosť. Dozerať budú aj na dodržiavanie povinností chodcov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Mladý vodič preletel autom plot a skončil na streche pred vchodom do domu
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

"Každý štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu sa policajti zamerajú najmä na miesta väčšej koncentrácie osôb, ako sú bary, pohostinstvá a diskotéky. Posvietia si najmä na zisťovanie požitia alkoholu u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, čiže aj kolobežkárov a cyklistov, tiež na kontrolu dodržiavania spôsobu jazdy, rýchlosti a povinnosti vodiča. Neujde im ani to, či chodci dodržiavajú svoje zákonné povinnosti," ozrejmila Bárdyová.

Viac dopravných, poriadkových a železničných policajtov bude v teréne aj počas vianočných sviatkov, teda od 24. do 26. decembra a tiež 31. decembra. Polícia zároveň počas decembra a sviatkov vyzýva občanov na zvýšenú opatrnosť a vzájomnú toleranciu. "Spomaľte nielen na cestách, aby sme spoločne mohli prežiť sviatočné dni v pokoji a predovšetkým s rodinami," doplnila hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok