Rodičia hľadali svoju dcéru vyše 50 rokov, našli ju vďaka testu DNA

ta3 ČTK
29.11.2022 20:45

Američanka, ktorá bola viac ako 50 rokov nezvestná po tom, čo bola unesená ako dieťa, bola nájdená vďaka testu DNA a opäť sa stretla so svojou rodinou. S odvolaním sa na oznámenie rodiny o tom informujú americké médiá.

Rodičia hľadali svoju dcéru vyše 50 rokov, našli ju vďaka testu DNA
Twitter/Matt Howerton

Melisse Highsmithovej bolo 22 mesiacov, keď ju v texaskom Fort Worthe v roku 1971 zrejme uniesla jej opatrovateľka. Rodina po stratenej dcére roky pátrala neúspešne, nakoniec ju našla vďaka zhode v teste DNA od spoločnosti 23andMe. Žena, ktorá je teraz 53 rokov, bola nájdená vo Fort Worthe, kde žila ako Melanie Waldenová a o tom, že bola obeťou únosu, nemala tušenie. Teraz si plánuje meno zmeniť na Melissa, ako ju pomenovali rodičia.

Ženina matka Alta Apatencoová pestúnku najala cez inzerát v novinách v auguste 1971. Opatrovateľka sľúbila, že sa o dieťa postará pri sebe doba, s dieťaťom ale zmizla. Po dcére potom rodina spolu s políciou pátrala desiatky rokov. Ešte v septembri ju hľadala v Južnej Karolíne po tom, čo dostala anonymnú správu, že tam bola Highsmithová videná.

Rodina sa so stratenou dcérou snažila komunikovať cez facebook. Žena, ktorá ale do tej doby nemala tušenie, že bola ako dieťa unesená, si myslela, že ide o podvod. K prelomu došlo 6. novembra, kedy test DNA od 23andMe spojil deti Highsmithovej s jej biologickou rodinou.

"Melissu sme našli čisto vďaka DNA," napísala rodina v príspevku na facebooku. "Nie kvôli akémukoľvek zapojeniu polície alebo FBI, podcastom alebo dokonca súkromnému vyšetrovaniu či špekuláciám našej rodiny," dodala.

Highsmithová sa so svojimi rodičmi stretla minulý týždeň. Rodina uviedla, že sa následne podrobila dodatočným oficiálnym testom DNA a čaká na výsledky. Highsmithová povedala, že sa spýtala ženy, ktorá ju vychovávala, či jej chce niečo povedať. Potom jej potvrdila, že je unesená Melissa.

Hoci je prípad únosu už dávno premlčaný, polícia vo Fort Worthe uviedla, že bude vo vyšetrovaní pokračovať, aby zistila, čo sa skutočne stalo.

Rodina sa medzitým snaží dohnať stratený čas. Sestry Highsmithovej denníku The Washington Post oznámili, že nájdená sestra plánuje usporiadať druhú svadbu so svojím manželom, aby ju jej otec mohol doviesť k oltáru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok