Hráči domáceho Kataru nestrelili v zápase A-skupiny MS proti Holandsku ani gól

ta3 tasr
29.11.2022 18:16

Futbalisti Holandska zvíťazili v utorkovom zápase A-skupiny MS v Katare nad domácim výberom 2:0 a zaistili si postup do osemfinále ako víťaz skupiny. O ich triumf sa postarali Cody Gakpo, ktorý strelil v treťom zápase na turnaji tretí gól, a Frenkie de Jong. Spolu s "Oranjes" si postup z A-skupiny vybojoval aj Senegal po triumfe 2:1 nad Ekvádorom.

Hráči domáceho Kataru nestrelili v  zápase A-skupiny MS proti Holandsku ani gól
TASR/AP

Holanďania pod vedením Louisa van Gaala neprehrali už 18 zápasov, pričom trinásťkrát triumfovali a v piatich dueloch remizovali. Van Gaal prebral mužstvo v auguste minulého roka. Jeho zverenci sa v osemfinále stretnú v sobotu 3. decembra na štadióne Khalifa v Al Rajáne proti druhému tímu z B-skupiny. Katar skončil v "áčku" na poslednom štvrtom mieste bez bodového zisku.

Hneď prvé šance Holanďanov v úvode naznačili, akým smerom sa bude duel uberať. "Oranjes" mali zápas pod kontrolou a pred bránkou Kataru ako prvý zahrozil Blind, ktorého vychytal Barsham. Onedlho vypálil z dobrej pozície de Jong, lopta sa odrazila k Depayovi, ktorý ju v akrobatickej pozícii nedostal do brány. Katar sa do ofenzívy dostával sporadicky a favorit napokon "načal" súpera v 28. minúte. Gakpo si narazil loptu s Klaassenom, na hranici pokutového územia sa rozhodol pre strelu a lopta zapadla po zemi k ľavej žrdi Barshamovej brány. V prvej 45-minútovke hovorili všetky ofenzívne štatistiky v prospech favorita.

Hneď v úvode druhého polčasu Dumfries zbytočne fauloval Afifa a Katar mal k dispozícii zaujímavú "štandardku", ale potom Holanďania udreli. Po centri Klaassena strieľal Depay, brankár Kataru loptu vyrazil a vzápätí ju de Jong poslal do siete - 2:0. V 68. minúte sa fanúšikovia Holandska tešili po tretí raz, keď Berghuis pohodlne poslal loptu do siete, ale arbiter tento gól neuznal pre predchádzajúcu ruku Gakpa. Katarčania sa v závere duelu dostali do náznaku šance, Afif hľadal pred bránou Muntariho, Noppert však celú situáciu prečítal a center vyrazil. Duel ukončila strela Berghuisa spoza šestnástky, lopta skončila na brvne.

"Náš cieľ bol vyhrať skupinu. To sme splnili. Nebol to ideálny výkon, ale teraz nás čaká pár dní oddychu a my sa pokúsime byť lepší," vyjadril sa po zápase Davy Klaassen, útočník Holandska. Cody Gakpo, strelec prvého gólu Holandska povedal: "Nie je to o mne, hráme spolu ako tím. Všetci si navzájom pomáhame. Ale to, že dávam góly, je samozrejme dobrý pocit."  "Ďakujem fanúšikom, ktorí nás podporovali. Dúfam, že si teraz užijú zvyšok šampionátu," poďakoval Felix Sanchez, tréner Kataru.
      

A-skupina - 3. kolo: Holandsko - Katar 2:0 (1:0)

Góly: 27. Gakpo, 49. de Jong. Rozhodovali: Gassama (Gamb.) – Noupue (Kam.), Abouelregal (Eg.), ŽK: Ake (Hol.), 66.784 divákov.

Holandsko: Noppert – Timber, van Dijk, Ake – Dumfries, de Roon (83. Koopmeiners), F. de Jong (86. Taylor), Blind – Klaassen (66. Janssen) – Gakpo (83. Weghorst), Depay (66. Berghuis)

Katar: Barsham – Muhammad (85. Cheder), Pedro Miguel, Khoukhi, A. Hassan, Ahmad – Hatem (85. Alaildin),  Madibo (65. Boudiaf), Al-Hajdos (65. Asadalla) – Ali (65. Muntari), Afif

Konečná tabuľka A-skupiny:
      1. Holandsko 3 2 1 0 5:1 7*
      2. Senegal   3 2 0 1 5:4 6*
      3. Ekvádor   3 1 1 1 4:3 4
      4. Katar     3 0 0 3 1:7 0
      * postup do osemfinále

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok