V Predjordánsku vrazilo auto do vojačky. Vodiča na úteku podľa médií polícia smrteľne postrelila

ta3 tasr
29.11.2022 17:01

Izraelská vojačka utrpela v utorok vážne zranenia, keď do nej v lokalite na území Predjordánska vrazilo terénne auto. Útočník z miesta činu ušiel. Policajti ho po krátkom prenasledovaní smrteľne postrelili, informuje denník The Times of Israel.

V Predjordánsku vrazilo auto do vojačky. Vodiča na úteku podľa médií polícia smrteľne postrelila
TASR/AP

Incident sa stal neďaleko osady Migron ležiacej severne od Jeruzalema. Izraelská polícia na základe záznamov z bezpečnostných kamier uviedla, že šlo o zámerný útok. Vodič terénneho auta totiž zmenil smer jazdy, keď zbadal vojačku kráčajúcu z parkoviska k chodníku. Vozidlo vrazilo do ženy na chodníku, potom prešlo cez malú záhradku na diaľnicu, po ktorej z miesta činu ušlo.

Izraelská armáda incident vyhodnotila ako útok spáchaný zámerným vrazením autom a požiadala, aby zábery útoku neboli zverejnené. Obeťou útoku je asi 20-ročná žena, ktorá pri ňom utrpela zranenie hlavy. Po prevoze do nemocnice a ošetrení je jej stav podľa lekárov stabilizovaný.

Izraelský verejnoprávny telerozhlas informoval, že útočníkom bol 45-ročný muž, otec piatich detí z mesta Bajtúnijá. Podľa tohto zdroja mal platné povolenie pracovať v židovských osadách na západnom brehu Jordánu. Izraelská armáda na jar spustila v Predjordánsku sériu razií, pri ktorej sa zamerala najmä na severnú časť tejto oblasti. Ide o reakciu na sériu palestínskych útokov, ktoré si od začiatku roka vyžiadali v Izraeli a na Západnom brehu 31 obetí.

Počas tejto operácie izraelských bezpečnostných zložiek na okupovaných územiach bolo zadržaných už takmer 2500 ľudí. O život prišlo približne 150 Palestínčanov. Mnohí z nich zahynuli pri násilných potýčkach s izraelskými bezpečnostnými silami. Zároveň došlo k prudkému nárastu útokov židovských osadníkov na Palestínčanov a bezpečnostné sily, konštatoval TOI.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok