Kórejská republika nemá postup vo svojich rukách. Ghane podľahla 2:3

ta3 TASR
28.11.2022 16:15

Futbalisti Ghany zvíťazili vo svojom druhom zápase na MS v Katare nad Kórejskou republikou 3:2. Po prehre s Portugalskom, ktoré ich v úvodnom dueli H-skupiny zdolalo taktiež 3:2, si pripísali prvé víťazstvo na turnaji. Kórejčania si značne skomplikovali cestu za postupom, ktorý im nemusí zaistiť ani triumf nad Portugalskom.

Kórejská republika nemá postup vo svojich rukách. Ghane podľahla 2:3
AP Photo/Julio Cortez

Ghana viedla po prvom polčase zásluhou presných zásahov Mohammeda Salisua a Mohammeda Kudusa 2:0. V druhom dejstve vyrovnal v priebehu desiatich minút Cho Gue-Sung a o troch bodov afrického mužstva rozhodol Kudus. Ghana tak figuruje v tabuľke na druhom mieste, o skóre za Portugalskom. Kórejčania sú na poslednom štvrtom mieste o skóre za Uruguajom. Ten si zmeria sily s Portugalskom v pondelok o 20.00 SEČ. Záverečné kolo "háčka" bolo na programe v piatok.

Ako prví vyvinuli tlak Kórejčania, niekoľko príležitostí mali zo štandardných situácií. Vážnejšiu strelu však poslal na bránu len Son. Nátlak zo strany jeho tímu sa postupne znižoval a Ghana si vytvorila niekoľko brejkov. Jeden z nich skončil priamym kopom, z ktorého padol úvodný gól – Ghančania zmiatli súpera pri rozohrávke, ktorej strojcom bol Jordan Ayew. S jeho centrom pred bránu si ešte poradil Kim Min-jae, no Kim Seung-gyua nakoniec prekonal Salisu. Možnú ruku zo strany Ghany VAR následne nepotvrdil. Mladší z bratov Ayewovcov centroval aj na druhý gól, ktorý vsietil z hranice päťky hlavičkou Kudus. Ďalšie šance si do prestávky vypracoval kórejský tím, nevedel však kombinovať a chýbala aj presnosť.

Aj v druhom dejstve sa ako prvý dostali k slovu Kórejčania. V 53. minúte ešte Ati-Zigi vyrazil pokus Cho Gue-sunga, no v priebehu ďalších desiatich minút sa 24-ročný útočník postaral o vyrovnanie. Najprv premenil center Lee Kang-Ina a o chvíľu zakončil hlavičkou akciu, v ktorej Son na kraji vysunul Kim Jin-Sua a ten centroval z hraničnej čiary. Zhodné skóre dlho nevydržalo – Kudus pridal svoj druhý gól po tom, ako Williams minul Mensahovu prihrávku do vnútra pokutového územia a lopta sa dostala k útočníkovi Ghany.

V závere ešte Kórejci vyvinuli enormný tlak a opakovane boli blízko ku gólu. Do najväčšej šance sa dostal Kim Jin-su, ktorého strelu zachytil na bránkovej čiare jeden z obrancov. Úplný záver stretnutia sprevádzali emócie, keď hlavný rozhodca nenechal ázijskému mužstvu možnosť zahrať rohový kop a ešte predtým odpískal koniec zápasu. Za protest proti tomuto verdiktu si vyslúžil červenú kartu tréner Bento.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok