Rusko narazilo v Doneckej oblasti na silný odpor, podľa Británie je jeho šanca na úspech minimálna

ta3 tasr
27.11.2022 13:48

Ruské sily utrpeli ťažké straty počas bojov v centrálnej časti Doneckej oblasti na východe Ukrajiny a je nepravdepodobné, že by tam dosiahli prielom, uviedlo v nedeľu britské ministerstvo obrany. Informujeme podľa správy z denníka The Guardian.

Rusko narazilo v Doneckej oblasti na silný odpor, podľa Británie je jeho šanca na úspech minimálna
TASR/AP

Ministerstvo s odvolaním sa na najnovšie poznatky britských tajných služieb ďalej uviedlo, že územie v okolí obce Pavlivka a mesta Vuhledar na východe Ukrajiny bolo počas uplynulých dvoch týždňov dejiskom "intenzívnych bojov".

"Rusko aj Ukrajina majú pre tento sektor vyčlenené značné sily, pričom ruská námorná pechota utrpela ťažké straty," uviedol britský rezort obrany na sociálnej sieti Twitter.

O spomínané územie sa podľa neho vedú ťažké boje. Je to čiastočne z toho dôvodu, že Rusko toto územie považuje za potenciálny štartovací bod pre budúci väčší postup s cieľom dobyť zvyšok Doneckej oblasti ovládanej Ukrajinou, píše The Guardian. "Je však nepravdepodobné, že by Rusko dokázalo sústrediť dostatočne kvalitné sily na dosiahnutie operačného prielomu," dodalo ministerstvo.

Ministerstvo obrany v Londýne od začiatku ofenzívy s odvolaním sa na poznatky svojich tajných služieb každodenne zverejňuje informácie o priebehu vojny na Ukrajine. Moskva v tejto súvislosti Londýnu vyčíta cielenú dezinformačnú kampaň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok