Rusi opäť zaútočili na Záporožie, explózie a škody hlási aj Kryvyj Rih

ta3 čtk
27.11.2022 08:32

Rusko v noci na nedeľu ostreľovalo raketami ukrajinské mesto Záporožie, podľa úradov utrpel zásah poľnohospodársky podnik. Výbuchy v nedeľu ráno hlási aj Kryvyj Rih. Podľa doterajších informácií si útoky nevyžiadali obete na životoch.

Šéf oblastnej správy Oleksandr Staruch uviedol, že v dôsledku zásahu dvoma ruskými raketami vypukol požiar v poľnohospodárskom podniku na predmestí Záporožia. Pravdepodobne išlo o rakety S-300, ktoré sú pôvodne určené na protivzdušnú obranu, ruská armáda ich ale používa aj proti pozemným cieľom. Ľudia podľa neho pri tomto útoku zranení neboli.

Server RBK-Ukrajina s odkazom na miestnych obyvateľov uviedol, že v Záporoží bolo dnes ráno počuť množstvo výbuchov. Mestom zneli sirény. Úrady nové ruské údery na mesto zatiaľ nepotvrdili.

Ruské raketové útoky hlásia aj Krivyj Rih v Dnepropetrovskej oblasti. Šéf tamojšej vojenskej správy Oleksandr Vilkul vyzval obyvateľov, aby sa odobrali do krytov. Nie je jasné, či si útok vyžiadal mŕtvych alebo zranených.

Podľa šéfa Dnepropetrovskej oblasti Valentyna Rezničenka v noci na dnešok ruské sily ostreľovali raketomety a delostrelectvom Nikopoľský okres, ktorý leží na pravom brehu rieky Dneper oproti okupovanej Záporožskej jadrovej elektrárni. V celkom piatich útokoch, ktoré si podľa doterajších informácií nevyžiadali obete na životoch, boli podľa neho zasiahnuté obce Marhanec a Červonohryhorivka. Letecký poplach trval prakticky celú noc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok