Poliaci triumfovali nad Saudskou Arábiou. Víťazstvo spečatil Lewandowski

ta3 tasr
26.11.2022 16:10

Futbalisti Poľska triumfovali vo svojom druhom zápase na MS v Katare nad Saudskou Arábiou 2:0 a dostali sa priebežne na čelo C-skupiny. V 39. minúte sa presadil Piotr Zielinski a víťazstvo spečatil svojím prvým gólom na svetových šampionátoch kanonier Robert Lewandowski v 82. minúte.

Poliaci triumfovali nad Saudskou Arábiou. Víťazstvo spečatil Lewandowski
TASR/AP

Saudi nepremenili v prvom polčase za stavu 0:1 pokutový kop.

Lewandowski sa dočkal gólu vo svojom piatom dueli na MS a jeho tím si výrazne zlepšil pozíciu v boji o postup do osemfinále. Oporou bol brankár Wojciech Szczesny, ktorý okrem penalty zneškodnil viaceré ďalšie nebezpečné pokusy súpera. Saudská Arábia štartuje na šiestych MS, najlepšie si viedla v roku 1994, keď prehrala v osemfinále. Po sobote priebežne klesla na druhé miesto s tromi bodmi, ktoré senzačne získala v prvom stretnutí s Argentínou.

Od 20.00 SEČ bol na programe štvrtý zápas skupiny medzi Argentínou a Mexikom na štadióne Lusail. Stretnutia tretieho a záverečného kola skupiny sa hrajú v stredu 30. novembra, keď v rovnakom čase o 20.00 nastúpi Poľsko proti Argentíne a Saudská Arábia sa stretne s Mexikom.

C-skupina, 2. kolo:

Poľsko - Saudská Arábia 2:0 (1:0)

Góly: 39. Zielinski, 82. Lewandowski, ŽK: Kiwior, Cash, Milik - Al-Malki, Al-Amri. Rozhodovali: Sampaio - Boschilia, Pires (všetci Braz.), 44.259 divákov.

Poľsko: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski  – Krychowiak, Bielik – Milik (71. Piatek), Zielinski (63. Kaminski), Frankowski – Lewandowski

Saudská Arábia: Al-Owais – Abdulhamid, Al-Amri, Al-Bulaihi, Al-Breik (65. Al-Ghanam) – Al-Malki (85. Al-Aboud) – Al-Najei (46. Al Abed, 90.+5 Bahbri), Kanno – Al-Buraikan, Al-Shehri (86. Ad-Dawsari), Al-Dawsari

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok