NAKA sa zapojila do významnej medzinárodnej operácie, ktorú koordinoval Europol

TA3 TASR
26.11.2022 14:58

Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa zapojila do medzinárodnej akcie Krone/Joker zameranej na drogy. Významná medzinárodná operácia s účasťou orgánov presadzujúcich právo 11 krajín, koordinovaná Europolom a Eurojustom, sa uskutočnila 22. novembra. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

XY
TASR/Martin Baumann (ilu)

Na operácii participovali za Slovensko príslušníci NAKA, akcia bola zameraná na rozloženie jednej z najnebezpečnejších zločineckých skupín pôsobiacich v Európskej únii, venujúcej sa najmä drogovej trestnej činnosti. "Počas akcie bolo zatknutých 44 osôb, na území Slovenskej republiky bolo zadržaných sedem osôb a dvom bolo vznesené obvinenie," uviedla Bárdyová.

V celej Európe bolo vykonaných celkovo 94 prehliadok, pričom zločinecká sieť pôsobila v Litve, Lotyšsku, Českej republike, Poľsku, Francúzsku, Nemecku a v Slovenskej republike.  

"Počas vyšetrovania, vedeného celkovo v ôsmich krajinách, boli zadržané veľké množstvá rôznych omamných a psychotropných látok, ako sú kokaín, hašiš, marihuana a metamfetamín. Zločinecká sieť, napojená na veľké organizácie obchodujúce s drogami mimo Európy, vyvíjala svoje aktivity v súvislosti s obchodovaním s drogami na troch kontinentoch," doplnila hovorkyňa. 

Ako dodala, v rámci svojho vplyvu bola schopná zabezpečiť celý reťazec obchodu s drogami, od zorganizovania ich zásielok až po samotnú distribúciu po celej Európe a aj mimo nej. "Zásielky omamných a psychotropných látok, ktoré boli nájdené, ukrývali v sofistikovaných skrytých priehradkách, napríklad aj v plavidlách a nákladných autách," uzavrela Bárdyová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok