Tréner Kataru Sanchez po prehre so Senegalom: Ukázali sme, čo dokážeme

ta3 TASR
25.11.2022 16:19

Futbalisti Senegalu zvíťazili vo svojom druhom zápase na 22. majstrovstvách sveta v Dauha-Al Thumama nad domácim Katarom 3:1. Za "levov" sa presadil útočníci Boulaye Dia, Famara Diedhou a striedajúci Bamba Dieng. Historicky prvý gól domácich na svetových šampionátoch dal hlavou Mohammed Muntari.

Tréner Kataru Sanchez po prehre so Senegalom: Ukázali sme, čo dokážeme
TASR/AP

"Dnes sme ukázali, čo dokážeme. Boli sme konkurencieschopní a hrali sme dobre. Samozrejme, kľúčový je výsledok, ale ukázali sme lepší výkon. Musíme sa pripraviť na Holandsko, vieme, že to bude ešte ťažší zápas," povedal trénere Kataru Felix Sanchez.

"Dokázali sme vyhrať, čo bolo po zlom štarte dôležité. Máme druhú šancu, čaká nás ešte jedno ´finále´ a musíme sa naň pripraviť," uviedol obranca Senegalu Youssouf Sabaly.

Prvý polčas bol podľa očakávania v réžii Senegalu, domáci Katarčania sa držali vzadu a sústredili sa na defenzívu s cieľom neinkasovať. To sa im darilo a africký tím sa dlho nevedel dostať do lepšej šance, jeho hráči krúžili okolo defenzívneho bloku súpera, ale chýbala im prieniková prihrávka. Navyše bolo v hre oboch tímov až príliš veľa nepresností a tak zápasu chýbalo tempo. Prvá väčšia príležitosť prišla v 16. minúte, no Barsham si poradil so strelou Diattu z veľkého uhla.

 Chvíľu na to namieril I. Gueye vedľa pravej žrde. Katarčania sa len sporadicky dostávali s loptou do útoku, no v 34. minúte im vyšla rýchla akcia po ľavej strane. Afif spadol v šestnástke po súboji so Sarrom, ktorý doňho narazil zozadu, no Lahoz penaltu nezapískal a neozval sa ani VAR. O sedem minút neskôr tretíkrát v zápase zaváhal Khoukhi a tentokrát to už malo gólový trest. Stopér Kataru chcel v strede šestnástky odkopnúť loptu, no pošmykol sa a nabil rovno nabiehajúcemu Diaovi, ktorý zoči-voči Barshamovi nezaváhal - 0:1.

Senegal sa presadil aj v úvode druhého dejstva, keď obrana Kataru pri rohu nezachytila nábeh Diedhioua zo stredu šestnástky na prvú žrď a dovolila mu hlavou rozvlniť sieť. Katar mal šancu v 55. minúte po štandardke z pravej strany, odrazená lopta sa dostala k Hassanovi, no v klbku hráčov trafil len krajana Aliho. Domáci však po druhom góle otvorili hru a hrali oveľa odvážnejšie. Senegal naopak poľavil a mohlo ho to stáť veľa. Prvá katarská strela na bránku na domácom šampionáte prišla v 63. minúte a mohlo z nej zníženie. E. Mendy však predviedol výborný zákrok a pokus Aliho k ľavej žrdi vytlačil na roh. Senegalský brankár potvrdil svoju extratriedu aj o tri minúty, keď vyrazil gólovú hlavičku Mohammada.

Katar však stále hrozil a v 78. minúte sa dočkal premiérového gólu na MS. Na center Mohammada z pravej strany si vyskočil striedajúci Muntari a ešte zdramatizoval zápas. Bol to však "budíček" pre Senegal, ktorý znova prepol na vyšší stupeň a v 84. minúte poistil jeho triumf Dieng - 3:1. Katarčania v závere ešte predviedli pekný signál zo štandadrky, brankár E. Mendy ani nestihol zareagovať, no Hassan namieril tesne vedľa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok