Test s obrúskom: Tento kozmetický trik odhalí, čo vaša pleť skutočne potrebuje

TA3/zm
29.11.2022 16:00

Krémy si nestačí vyberať podľa toho, či sú denné alebo nočné. Ani rozdelenie na hydratačné alebo anti-age nestačí, ak neviete svoj typ pleti. Jednoduchý test s papierovým obrúskom vám urobí raz a navždy jasno v tom, čo si vaša pokožka pýta.

Test s obrúskom: Tento kozmetický trik odhalí, čo vaša pleť skutočne potrebuje
Pexels

Vyskúšajte jednoduchý kozmetický trik, na ktorý nebudete potrebovať nič viac, len papierový obrúsok. Vďaka nemu odhalíte, čo vaša pleť skutočne potrebuje a podľa toho trafíte správny výber kozmetických produktov.

Vyčistená pleť

Pred tým, ako test s obrúskom začnete, mali by ste dôkladne vyčistiť pleť. Najlepšie bude použiť šetrné pleťové mlieko alebo penu. Po aplikácii akejkoľvek kozmetiky nezabudnite produkt poriadne z tváre zmyť pomocou čistej vlažnej vody. Je to dôležité, aby výsledky testu neboli skreslené.

Dvadsať minút

Druhý krok testovania pleti spočíva len v trpezlivosti. Po tom, ako ste pleť vyčistili, nenanášajte na ňu žiaden krém ani sérum. A dvadsať minút čakajte. To je dostatok času na to, aby sa pokožka prejavila a v treťom kroku odhalila, čo skutočne potrebuje v rámci starostlivosti.

Papierový obrúsok

V poslednom kroku prichádza samotné testovanie, na ktoré stačí priložiť si na tvár biely papierový obrúsok. Dobre ho pritlačte na čelo, nos, bradu i líca a nechajte na tvári minútku až dve. Keď ho z tváre zložíte, budete vedieť vyhodnotiť jednotlivé partie a ich potreby.

Vyhodnotenie testu

Ak sa na papierovom obrúsku nevytvoril nikde mastný fľak, znamená to, že máte suchú pokožku. V starostlivosti o ňu by ste sa mali sústrediť na hydratáciu a pri výbere bežných denných či nočných krémov hľadať vyslovene tie, ktoré sú pre tento typ pleti. Kúpa krémov pre normálnu až zmiešanú pleť by rozhodne nevyhovela vašim potrebám.

Ak sa na obrúsku objavili fliačiky v oblasti T-zóny, teda na čele, nose a brade, znamená to, že máte zmiešanú pleť a tomu treba prispôsobiť aj výber produktov.

Nuž a ak vidíte na obrúsku mastné fľaky takmer na celej ploche tváre, zamerajte pri kúpe kozmetiky na produkty pre mastnú pleť. Prípadne, ak máte akné, môžete siahnuť aj po výrobkoch pre problematickú pleť, ktorá je takmer vždy zároveň mastná.  

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok