NHL: Tatar stretil štvrtý gól v sezóne, Devils víťazstvom vyrovnali klubový rekord

ta3 tasr
22.11.2022 07:18

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar strelil štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne NHL a jeho New Jersey natiahlo víťaznú sériu už na trinásť zápasov, čím vyrovnalo vlastný rekord. V noci na utorok zdolalo Edmonton 5:2.

NHL: Tatar stretil štvrtý gól v sezóne, Devils víťazstvom vyrovnali klubový rekord
TASR/AP

Tatar sa opäť predstavil v prvom útoku "diablov", celkovo odohral 14:10 min a do štatistík si pripísal aj dve strely na bránku, dva plusové body a jeden bodyček. Jeho gólový moment prišiel v 48. minúte, keď upravil na 4:2. Tridsaťjedenročný kridelník sa presadil po rýchlom prechode do útoku, keď si v strednom pásme prebral puk od Dawsona Mercera a vystrelil spoza hráča. Brankár Stuart Skinner síce jeho pokus vyrazil, ale slovenský útočník si našiel odrazený puk vo vzduchu, rukou si ho hodil na hokejku a z dorážky rozvlnil sieť. V devätnástom zápase sezóny to bol jeho dvanásty bod (4+8).

Devils vyrovnali trinástym triumfom v sérii svoj klubový rekord z prelomu februára a marca 2001 a môžu ho zlomiť už v noci na štvrtok proti Torontu. Celkový rekord NHL drží Pittsburgh, ktorý vyhral v marci a apríli 1993 17 duelov po sebe.

Víťaznú sériu natiahol na sedem zápasov Boston, ktorý triumfoval na ľade Tampy Bay 5:3 a domácim ukončil ich šnúru štyroch výhier po sebe. V drese Lightning odohral 17 minút obranca Erik Černák, ktorý zaznamenal aj päť bodyčekov, jeden blok, dve trestné minúty a "mínusku". Kapitán Bostonu Patrice Bergeron si pripísal jednu asistenciu a pokoril tak métu 1000 bodov v základnej časti NHL. V 1235 dueloch má na konte 409 gólov a 591 asistencií. Bruins sú na čele Východnej konferencie o dva body pred Devils.

Úspešný Ružička

Z výhry sa tešil Adam Ružička, ktorý odohral necelých 12 minút v zápase Calgary na ľade Philadelphie (5:2) a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku, bodyček a blok. Blake Coleman sa na výhre podieľal gólom a dvoma asistenciami. Flyers prehrali siedmy duel po sebe. Winnipeg viedol doma na Carolinou v 55. minúte 3:0, no dva body si nakoniec zabezpečil až v predĺžení. Hostia dokázali v závere vyrovnať aj vďaka trom asistenciám Sebastiana Aha, no v 63. minúte rozhodol o triumfe Jets Johs Morrisey. St. Louis vyhralo doma nad Anaheimom 3:1 vďaka dvom gólom zo záverečnej päťminútovky a víťaznú sériu natiahlo na sedem duelov. V drese hostí chýbal slovenský útočník Pavol Regenda, ktorý bol zdravý náhradník. Ducks prehrali tretí duel po sebe.

San Jose vyhralo nad Ottawou 5:1, keď sa v jeho drese presadilo päť rôznych strelcov. Vegas triumfovalo na ľade Vancouveru 5:4 a na čele Západnej konferencie má šesťbodový náskok pred Dallasom, ten však odohral o zápas menej. Stars prehrali v noci na domácom ľade s Coloradom 2:3 po nájazdoch. V drese hostí strelil jeden gól Makar, ktorý tak dosiahol 200 bodov v základnej časti súťaže vo svojom 195. zápase, najrýchlejšie spomedzi všetkých obrancov NHL v histórii. Colorado zaznamenalo tretiu výhru po sebe.

výsledky:

New Jersey Devils - Edmonton Oilers 5:2 /TATAR 1+0/, 

Philadelphia Flyers - Calgary Flames 2:5

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3:5

Toronto Maple Leafs - New York Islanders 2:3 pp

Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 4:3 pp

Nashville Predators - Arizona Coyotes 4:3 pp a sn

St. Louis Blues - Anaheim Ducks 3:1

Dallas Stars - Colorado Avalanche 2:3 pp a sn

San Jose Sharks - Ottawa Senators 5:1

Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 4:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok