Vo fabrike v centre Číny horelo, zranených nie je veľa, obetí však hlásia desiatky

ta3 čtk
22.11.2022 06:59

Pri požiari v továrni v centrálnej Číne prišlo o život 38 ľudí. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenie. S odkazom na čínske štátne médiá o tom informovala agentúra AP. Príčina požiaru je zatiaľ nejasná.

Vo fabrike v centre Číny horelo, zranených nie je veľa, obetí však hlásia desiatky
TASR/AP

Požiar v meste An-jang v čínskej provincii Che-nan prepukol v pondelok okolo 16.00 miestneho času. Na miesto bolo vyslaných zhruba 200 záchranárov a 63 hasičských vozidiel. Uhasiť plamene trvalo niekoľko hodín. Dvaja ľudia s ľahkými zraneniami boli podľa čínskej štátnej televízie CCTV prevezení do nemocnice. Na mieste sú podľa úradov aj psychológovia, ktorí pomáhajú rodinám obetí.

Podľa agentúry Reuters je medzi mŕtvymi mnoho žien, ktoré v továrni šili zimné oblečenie. Vyšetrovatelia oznámili, že požiar zrejme vznikol pri zváraní, keď neboli dodržané bezpečnostné predpisy. Iskra, ktorá pri práci zváračov odletela, zapálila bavlnené látky v budove.

K požiarom a priemyselným haváriám v Číne dochádza relatívne často a bývajú spôsobené nedbalosťou a nedodržiavaním bezpečnostných predpisov, píše agentúra DPA. V roku 2018 pri požiari továrni v provincii Che-nan prišlo o život 11 ľudí, v októbri 2007 si požiar v nelegálne prevádzkovanej továrni na obuv v provincii Fu-ťien vyžiadal životy najmenej 37 ľudí. Majiteľa továrne polícia neskôr zatkla.

Témy: Čína požiar
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok