Lekári trvajú na splnení ôsmich požiadaviek. Naďalej ponúkajú kompromis pri platoch

ta3 TASR
21.11.2022 11:19

Lekárske odborové združenie trvá na splnení všetkých ôsmich požiadaviek na riešenie situácie v zdravotníctve, kompromis naďalej ponúka v platovej otázke. Jeho zástupcovia o tom informovali počas pondelkového rokovania na Úrade vlády SR. Zdá sa však, že dohoda nie je celkom blízko. Situáciu sledovala kolegyňa Diana Štrusová.

Rokovanie sa podľa šéfa odborárov Petra Visolajského "zaseklo" pri prvom bode memoranda. "Teda v tom, kde žiadame poriadok vo financovaní nemocníc, zamedzenie zadlžovania nemocníc a riešenie dlhu nemocníc," priblížil. LOZ kritizuje, že vládni predstavitelia unisono verejne komunikujú, že na všetkých siedmich bodoch, okrem platovej otázky, je zhoda.

Tvrdí, že formulácie k prvému bodu, ktoré mali odkomunikované s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO), sú pre ministra financií Igora Matoviča nové. "Tri hodiny počúvame od ministra financií, ako je problém v prvom bode," povedal Visolajský.

Naposledy rokovali odborári s vládou v stredu, k dohode nedošlo. Minister financií po rokovaní informoval o dodatočnej finálnej ponuke na zvýšenie platov lekárov v nemocniciach. LOZ je ochotné ponuku prijať, ak vláda zvýši koeficient za odpracované roky praxe všetkým lekárom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok