Šeliga verí, že sa vláda a lekári dohodnú. Blanár očakáva splnenie požiadaviek zdravotníkov

ta3 tasr
19.11.2022 14:04

Poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí) verí, že medzi vládou a lekárskymi odborármi dôjde v pondelok 21. 11. k dohode a lekári stiahnu výpovede. Aktuálny ústupok lekárov v otázke platov považuje za ústretový a rozumný krok. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) očakáva, že bude splnených všetkých osem požiadaviek lekárov.

Šeliga verí, že sa vláda a lekári dohodnú. Blanár očakáva splnenie požiadaviek zdravotníkov
TASR/Martin Baumann

"Som presvedčený, že je otázka dní, kedy sa dohodneme. Lebo je tu vôľa z dvoch strán dohodnúť sa. Lekári vidia, že sa snažíme," povedal Šeliga. Ústupok lekárov v otázke platov, ktorý v sobotu avizovalo Lekárske odborové združenie (LOZ), avšak so žiadosťou splnenia zvyšných siedmich požiadaviek zo strany vlády, označil za "veľmi ústretový krok". Deklaruje, že vláda je pripravená splniť všetky požiadavky tak skoro, ako to bude možné, aj po finančnej stránke.

"Lekári nie sú hlúpi. Vidia, čo sa deje," odkázal Šeliga na margo Blanárových tvrdení, o tom, že za súčasný stav zdravotníctva môže terajšia koalícia. Smer podľa Blanára verí, že vláda naplní všetky požiadavky lekárov.

Od premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) by však očakával aktívnejší prístup v tejto téme. Kritizuje jeho zahraničné pracovné cesty v čase, kedy by mal riešiť krízu v zdravotníctve. "Premiér nevenuje tomu dostatočnú pozornosť. Čo je prioritnejšie, ako riešiť tento kolaps, ktorý tu je," pýta sa Blanár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok