Vďaka tomuto rozmrazíte mäso za pár minút: Netreba mikrovlnku, potrebujete dva hrnce

TA3/zm
28.11.2022 08:00

Pozná to každý, kto varí. Občas skrátka zabudneme vybrať mäso z mrazničky dostatočne vopred a potom čakáme na rozmrazenie o hlade. Tento trik ocenia všetky zábudlivé gazdinky.

Vďaka tomuto rozmrazíte mäso za pár minút: Netreba mikrovlnku, potrebujete dva hrnce
Pexels

Rozmraziť mäso by sme mali v ideálnom prípade pri izbovej teplote. Nie vždy však máme možnosť čakať tak dlho.

Žiadna mikrovlnka

Mnoho žien rozmrazuje mäso v mikrovlnnej rúre. Tento spotrebič má vo väčšine prípadov aj funkciu na rozmrazovanie, takže sa nestane to, že mäso bude mäkké až horúce na povrchu, ale stuhnuté na kosť v strede.

Ak mikrovlnku nemáte alebo neobľubujete tento spôsob urýchlenia rozmrazovania, ešte je tu trik ponoriť mäso do horúcej vody. Ani ten však podľa odborníkov nie je najšťastnejší nápad. Dokonca ho niektorí šéfkuchári považujú za nehygienický, pretože surové mäso by sa nemalo vôbec oplachovať a pri tomto type rozmrazovania sa voda k mäsu dostane.

Trik s hrncami

Horúca voda je však výborný nápad a zohráva rolu aj pri nasledujúcom triku, vďaka ktorému bude mäso pripravené na varenie už niekoľko minút po vybratí z mrazničky.

Pripravte si dva hrnce. Prvý položte hore dnom. Na to umiestnite mäso. Do druhého hrnca nalejte horúcu vodu až po vrch a ten postavte na zmrznuté mäso. Vyhnete sa teda kontaktu s vodou, ale využijete jej teplotu na rozmrazovanie.

Samozrejme, ak máte veľký kus mäsa v celku, bude sa rozmrazovať ťažšie. Ale ak ste do mrazničky umiestnili mäso nakrájané na plátky či kocky, pôjde to hravo. Približne dva centimetre hrúbky mäsa potrebujú týmto spôsobom päť minút na rozmrazenie.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok