Tvrdé boje pokračujú v Doneckej oblasti, ukrajinské sily odrazili asi 100 útokov, uviedol Zelenskyj

TA3 ČTK
18.11.2022 23:55

Ukrajinské sily odrazili v Doneckej oblasti na východe krajiny asi 100 útokov, boje nijako neustávajú, uviedol v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom večernom videoprejave. Vojakov, ktorí na Donbase bojujú, označil za skutočných hrdinov.

"Tvrdé boje v Doneckej oblasti pokračovali aj dnes... nedošlo k žiadnemu zmierneniu bojov ani obdobia pokoja," povedal ukrajinský prezident. "Len počas včerajšieho dňa bolo v Doneckej oblasti odrazených asi 100 ruských útokov. Všetci naši bojovníci, ktorí sa držia na Donbase, sú skutoční hrdinovia," dodal. Ako doplnil, Ukrajinci sa "nikde na frontovej línii nevzdávajú nepriateľovi".

Ruské útoky voči ukrajinskej kritickej infraštruktúre vyradili z prevádzky takmer polovicu energetického systému v krajine, oznámil v piatok ukrajinský premiér Denys Šmyhal. Moskva v posledných týždňoch cieli na ukrajinskú energetickú sieť, zatiaľ najrozsiahlejší útok podľa Kyjeva podnikla v utorok.

Zelenskyj vo svojom prejave spomenul, že pracovníci energetických spoločností pracovali po celý deň, aby dodávky elektriny v mnohých ukrajinských mestách znovu obnovili. Obtiažna situácia, pokiaľ ide o zásobovanie energiou, podľa neho pretrváva v 17 oblastiach a v Kyjeve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok