Do Slovana mieri Svatoš, v hre je aj Juraj Mikúš

TASR, športky.sk
21.1.2013 14:39

Hokejistov Slovana Bratislava by mohol posilniť útočník so skúsenosťami z NHL Marek Svatoš. Informáciu z prostredia klubu priniesol portál športky.sk s tým, že funkcionári sú s hráčom takmer dohodnutí. V hre je stále aj príchod reprezentačného centra Juraja Mikúša z HC Lev Praha.

Do Slovana mieri Svatoš, v hre je aj Juraj Mikúš
SITA

"Do Slovana smeruje Svatoš. Je to už na 90 percent dohodnuté. A vyzerá to tak, že sa dohodnú aj s Jurajom Mikúšom. Slovan na tom pracuje s ich agentom," cituje stránka športky.sk nemenovaný zdroj z bratislavského klubu.

Na informáciu reagoval v článku aj marketingový riaditeľ HC Slovan Bratislava Milan Vajda: "Môžeme potvrdiť, že Marek Svatoš je jedným z útočníkov, o ktorého pôsobení v Slovane klub momentálne jedná. Kým však nebude dohodnutá a podpísaná hráčska zmluva, nemôžeme poskytnúť viac informácií. Slovan prejavil záujem aj o ďalších hráčov, medzi nimi aj Juraja Mikúša. Tam je však situácia komplikovanejšia, keďže Mikúš má platnú zmluvu a s jeho prechodom do Slovana by okrem hráča musel pochopiteľne súhlasiť aj jeho momentálny zamestnávateľ."

Uzávierka prestupov v Kontinentálnej hokejovej lige je 31. januára a bratislavský Slovan potrebuje vystužiť káder, ktorý je zdecimovaný viacerými zraneniami. Tridsaťročný krídelník Svatoš si nedávno v prípravnom kempe Floridy Panthers nevybojoval miesto v prvom tíme a po 21-mesačnej prestávke tak nedostal možnosť vrátiť sa do kolotoča NHL.

Svatoš naposledy obliekal dres Ottawy Senators, no celú uplynulú sezónu vynechal a doteraz nehral ani v tej prebiehajúcej. Košický odchovanec mal dlhodobé problémy s kolenom už od sezóny 2010/2011, v ktorej sa už predstavil aj v KHL v drese Avangardu Omsk. Najúspešnejšie roky v zámorí strávil v Colorade Avalanche, kde pôsobil šesť sezón. Celkovo odohral v NHL 344 stretnutí, v ktorých nazbieral 172 bodov za rovných sto gólov a 72 asistencií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok