Ukrajina si možnú zodpovednosť za výbuch v Poľsku nepripúšťa. Začína to byť smiešne, reagujú západní analytici

ta3 čtk
17.11.2022 13:09

Ukrajinské vedenie kvôli neochote pripustiť možnú zodpovednosť za utorňajšiu explóziu v Poľsku kritizujú západní analytici a nemenovaní činitelia.

Ukrajina si možnú zodpovednosť za výbuch v Poľsku nepripúšťa. Začína to byť smiešne, reagujú západní analytici
TASR/AP

"Začína to byť smiešne. Ukrajinci ničia našu dôveru, akú k nim prechovávame. Nikto Ukrajinu neobviňuje a oni otvorene klamú," cituje na Twitteri spravodajca denníka Financial Times na Ukrajine Christopher Miller nemenovaného diplomata z členskej krajiny NATO. Povedal to podľa neho v súvislosti so stredajším príhovorom Zelenského, v ktorom ukrajinský prezident zopakoval, že raketu vystrelila ruská armáda. "To je ničivejšie ako tá raketa," povedal diplomat podľa Millera.

Aj Ian Bremmer, zakladateľ think tanku Eurasia Group, na Twitteri napísal, že Zelenskyj by svoje slová mal vziať späť, pretože narúšajú dôveryhodnosť a ukazujú na chýbajúcu koordináciu s NATO. Bývalý šéf poľskej diplomacie Radoslaw Sikorski v televízii TVN24 povedal, že by ukrajinskému prezidentovi odporučil, "aby to nechal tak". "Každému sa podarí urobiť chybu, ale s takými argumentmi zrejme nevyhrá, pretože to vyzerá, že NATO má solídne dôkazy," uviedol Sikorski.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok