V Dolnom Sasku sa zrazili dva nákladné vlaky. Zablokovali dôležitú trať, z cisterien unikol propán

ta3 čtk
17.11.2022 10:47

V nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko do seba narazili dva nákladné vlaky, informuje agentúra DPA. Niekoľko vagónov bolo pri nehode poškodených, z dvoch cisternových vozidiel unikol propán.

V Dolnom Sasku sa zrazili dva nákladné vlaky. Zablokovali dôležitú trať, z cisterien unikol propán
Twitter/rbb|24 (ilu)

Uzavretá je dôležitá trať medzi Severným Porýním-Vestfálskom a Berlínom, po ktorej jazdí mnoho vysokorýchlostných vlakov ICE a expresov IC. Cestujúci musia počítať s rušením spojov a oneskoreniami.

Prvý nákladný vlak pri obci Leiferde zastavil na semafore a druhý, ktorý šiel za ním, do neho zo zatiaľ neobjasnených príčin narazil. Vodič druhej súpravy utrpel ľahké zranenie a záchranári ho odviezli do nemocnice.

Súpravu, ktorá narazila do stojaceho vlaku, tvorilo 25 cisternových vagónov naplnených propánom. Po náraze sa dva vagóny prevrátili, ďalšie dva vykoľajili. Podľa hasičov je nutné počkať, kým z poškodených cisterien propán úplne unikne. Odstraňovanie následkov havárie a vyšetrovania bude trvať najmenej jeden deň. Poškodených je aj niekoľko stoviek metrov elektrického vedenia. Hasiči uistili, že ľuďom kvôli úniku propánu nehrozí nebezpečenstvo, pretože nehoda sa stala v lese.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok