Sulíkova strana je bezcenná. Expert na marketing natvrdo povedal, prečo zo SaS utekajú kľúčoví ľudia

ta3/Anka Žitná
17.11.2022 07:00

Strane Sloboda a solidarita sa personálna základňa rúca ako domček z karát. Odchádzajú mu ľudia, ktorí boli jej výraznými tvárami. Podľa špecialistu na marketing Pavla Minára je Sulíkova strana na ceste, akou sa vybrala niekdajšia Kiskova strana Za ľudí. A dôvod?

Sulíkova strana je bezcenná. Expert na marketing natvrdo povedal, prečo zo SaS utekajú kľúčoví ľudia
ta3

"Richard Sulík nejaví znaky strategického myslenia. S ultimátom Matovičovi sa dostal tam, kam sa dostal. Strana je bezcenná, nemôže už miešať karty, ale môže blokovať parlament. Ľudom, ktorí zaspávajú a zobúdzajú sa s excelovskými tabuľkami a sú stranou odborníkov, by sa nemohlo stať, aby si nespočítali, že ak sa zúčastnia hlasovania, odvolajú si svoju šéfku výboru. Ľudia potrebujú vnímať lídra. Ak sa ukáže, že chýba, začne sa zosuv smerom nadol," konštatuje v relácii Tak takto?! Pavol Minár.

Marketér v relácii okomentoval aj počiny Borisa Kollára, ktorý si znížením DPH na vleky komunikačne príliš nepomohol. Pritom vecne by akcia s dépéháčkou na vleky nemusela byť podľa marketéra nijako zásadne problematická. Nejde totiž o veľa firiem a pri diskusiách o finančnom dopade v zásade nehovoríme o veľkých peniazch. Dôležité je, čo sa z toho stalo v mediálnom svete.

"Boris Kollár obklopený kamerami sa cítil zahnaný do kúta. A dostal sa tam svojou nešikovnosťou. Vysvetlil to totiž zhruba takto: Zavolal som ministrovi financií a on mi to dovolil. Ako na pieskovisku. Ja som sa ho opýtal, či môžem tú hračku rozbiť a on mi povedal, že môžem. Tak som ju rozbil. Ja by som ju inak nerozbil. Ja by som inak na ten svoj vlek peniaze nechcel, ale keď on povedal, že môžem, tak som si zobral. Myslím si, že minister financií mu marketingovo nepomohol," vysvetlil marketér Pavol Minár.

Viac si môžete vypočuť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok