Herec Spacey sa opäť postaví pred súd. V Británii čelí siedmim obvineniam zo sexuálneho napadnutia

ta3 tasr
16.11.2022 14:17

Americký herec Kevin Spacey čelí v Británii ďalším siedmim obvineniam zo sexuálneho napadnutia jedného muža v rokoch 2001 až 2004. Rozšírenie predchádzajúcich obvinení v stredu oznámila britská prokuratúra, ktorá tak rozhodla na základe policajného vyšetrovania predtým vznesených obvinení.

Herec Spacey sa opäť postaví pred súd. V Británii čelí siedmim obvineniam zo sexuálneho napadnutia
TASR/AP

V jednom z prípadov bol Spacey obvinený z donútenia osoby k pohlavnému styku, ostatné obvinenia sa týkajú sexuálneho napadnutia. Prokuratúra upozornila, že v žiadnom prípade nejde o rozsudok a šesťdesiattriročný herec má právo na prezumpciu neviny.

Na konci mája bol Spacey v Británii obvinený zo sexuálneho obťažovania troch mužov v rokoch 2005 až 2013. Dvojnásobný držiteľ Oscara v júli na súde obvinenia poprel. V októbri v inom spore americký súd zamietol žalobu podanú na Spaceyho kvôli údajnému obťažovaniu.

Spaceyho kariéra sa prudko zastavila v roku 2017, keď ho zhruba 20 mužov obvinilo zo sexuálneho obťažovania a napadnutia. Stalo sa tak počas kampane MeToo zameranej proti sexuálnemu obťažovaniu. Herec, ktorý získal Oscara za úlohy vo filmoch Americká krása či Obvyklí podozriví, kvôli škandálu prišiel aj o hlavnú úlohu v seriáli Dom z kariet.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok