Strelcovi spred prezidentského paláca zakázali Bratislavu

TASR
21.1.2013 12:17

Muža, ktorý v sobotu podvečer strieľal do vzduchu na Hodžovom námestí, dnes bratislavský okresný súd trestným rozkazom aj odsúdil.

Strelcovi spred prezidentského paláca zakázali Bratislavu
SITA

"Okresný súd Bratislava I dnes v takzvanom superrýchlom konaní uznal obvineného P.S. trestným rozkazom za vinného z prečinu výtržníctva a uložil mu trest prepadnutia veci (t.j. strelnej zbrane) a trest zákazu pobytu na území mesta Bratislavy na jeden rok," uviedol dnes hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Voči trestnému rozkazu podal obvinený ihneď odpor, preto v zmysle Trestného poriadku OS Bratislava I vytýčil hlavné pojednávanie na 29. januára.

Polícia muža obvinila z prečinu výtržníctva. Podľa informácií hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petry Hráškovej z nedele 20. januára, poverený policajt už v prípade obvineného spracoval návrh na podanie obžaloby. "Mužovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri roky," dodala.

Polícia obvineného muža zadržala v sobotu krátko po 17.00 h. Podľa prvých zistení polície muž strieľal z plynovej zbrane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok