Situácia na Prievozskej ulici je pod kontrolou. Polícia začala trestné stíhanie

ta3 tasr
15.11.2022 09:00

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v bratislavskom Ružinove namerali hasiči v utorok ráno už len minimálne hodnoty plynu a CO. Uviedla to hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

Situácia na Prievozskej ulici je pod kontrolou. Polícia začala trestné stíhanie
TASR/Jaroslav Novák

"Ráno boli vykonané kontrolné merania, pri ktorých boli namerané už len minimálne hodnoty plynu a CO. Budova bola odovzdaná správcovi, hasiči na mieste ukončili svoju činnosť," priblížila.

K príčine sa zatiaľ nevie vyjadriť ani spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel (SPP) - distribúcia, ktorá v súčinnosti s hasičmi realizuje merania na rôznych miestach. "Rozsah lokality, kde prebiehajú merania na prítomnosť koncentrácie zemného plynu, stále rozširujeme. Doposiaľ sme však nezistili žiadne vysoké koncentrácie, ktoré by mohli byť príčinou výbuchu," vyhlásil hovorca spoločnosti Milan Vanga.

Pre účely identifikácie smeru nahromadeného plynu poskytla Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) ešte v pondelok (14. 11.) večer svoje monitorovacie vozidlo s robotickou kamerou. "Podľa predbežných informácií je požiar v niektorej kanalizačnej prípojke, ktorá nie je v majetku BVS," priblížili v pondelok večer na sociálnej sieti.

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľovali v pondelok 14. novembra večer kanalizačné poklopy. Na mieste zasahovali hasiči aj policajti.

Polícia začala trestné stíhanie

Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ pravdepodobne z nedbanlivosti zapríčinil doposiaľ presne nezisteným spôsobom vystrelenie celkovo desiatich kusov kanalizačných poklopov osadených na chodníku, ako aj cestnej komunikácii v úseku Prievozskej ulice," priblížil.

K zraneniu osôb podľa Szeiffa nedošlo, na nevyhnutne potrebný čas bola vykonaná evakuácia osôb z priľahlých budov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok