Priložte si bobkový list na čelo a neuveríte, čo sa stane: Za vyskúšanie stojí aj olej či čaj

TA3/zm
22.11.2022 16:00

Ľudová medicína používa bobkový list na liečenie mnohých chorôb a neduhov. Jednoduchý recept pre zdravie môžete vyskúšať aj vy.

Priložte si bobkový list na čelo a neuveríte, čo sa stane: Za vyskúšanie stojí aj olej či čaj
Unsplash

Niekedy v kuchyni nájdeme oveľa lepšie riešenia ako ponúkajú tabletky. A bobkový list patrí rozhodne medzi favoritov, čo sa liečenia prírodnou cestou týka.

Skladovanie

Bobkový list pochádza z rastliny vavrínu, ktorá prežije aj v našich podmienkach. Ak sa rozhodnete pre pestovanie, dôležité je uskladnenie listov. Mali by byť v sklenenej uzavretej nádobe, na tmavom, suchom a chladnejšom mieste. Vďaka tomu dostanete z tohto prírodného pokladu nielen chuť do jedál, ale aj množstvo zdravotných benefitov.   

Čaj aj olej

Hoci najčastejšie bobkový list používame pri varení polievok, omáčok či zemiakov, je to skvelá ingrediencia aj na prípravu čaju alebo oleja, ktoré majú liečivé účinky.

Bobkové listy zaliate vriacou vodou pôsobia proti stresu, žalúdočným problémom i infekciám. Ak dáte pár lístkov lúhovať na niekoľko týždňov do olivového oleja, môžete ním potierať rany a predídete tak infekciám. No v tejto rastlinke je dostatok sily, takže dokáže pomôcť aj sama o sebe.   

Na čelo

Ak vás bolieva hlava alebo máte horúčku, zoberte si na pomoc opäť bobkový list. Nemusíte piť čaj, ktorý je všeobecne pre telo prospešný. Postačí dva kúsky zohriať nad parou a priložiť ich na čelo a toto kuchynské dochucovadlo dokáže stiahnuť teplotu aj ostatú bolesť hlavy už po pár minútach. V ľudovej medicíne sa tento recept objavuje odpradávna, tak prečo neskúsiť jeho silu aj v dnešnej dobe?    

Témy: zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok