Na univerzite v USA došlo k streľbe. Útočníka, ktorý zabil troch ľudí už zadržala polícia

ta3 ČTK
14.11.2022 11:42

Strelec pri Virginskej univerzite v nedeľu večer - v pondelok ráno SEČ - zabil troch študentov a ďalších dvoch zranil. Obeťami sú futbalisti. Podozrivý je teraz vo väzbe, informovala agentúra AP s odkazom na úrady.

Na univerzite v USA došlo k streľbe. Útočníka, ktorý zabil troch ľudí už zadržala polícia
TASR/AP

Streľba sa ozvala okolo 22:30 v nedeľu miestneho času (v pondelok 4:30 SEČ) v autobuse so študentmi, ktorí sa vracali z výletu mimo univerzitného areálu. Útočníka polícia identifikovala ako Christophera Darnella Jonesa, študenta univerzity. O jeho dolapenie sa usilovalo niekoľko policajných útvarov s podporou vrtuľníkov. Dekanka Robyn Hadleyová v tejto súvislosti odoslala e-mail študentom, v ktorom ich vyzvala, aby nevychádzali von. Dnes v podvečer SEČ polícia informovala, že podozrivý je vo väzbe.

"Láme mi srdce, keď musím napísať, že dnešná streľba má tri obete. Dvaja ľudia sú zranení av starostlivosti lekárov. Sme v blízkom kontakte s rodinami obetí. Viac informácií zverejníme, keď budeme môcť," uviedol po útoku rektor univerzity Jim Ryan a dodal, že škola dnes ruší všetku výučbu. Na tlačovej konferencii povedal, že traja zabití študenti boli hráči školského futbalového tímu a že sa streľba odohrala v školskom autobuse.

O Jonesovi polícia zatiaľ neuviedla viac informácií. Na webových stránkach univerzity vo Virgínii je vedený ako člen futbalového tímu v roku 2018, ktorý sa ale nezúčastnil žiadnych zápasov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok