Žilina prehrala s Popradom bez gólu

TA3, SITA
20.1.2013 23:15

V súboji tabuľkových susedov sa stretli deviata Žilina s ôsmym Popradom, ktorý však mal na konte o jedenásť bodov viac.

Hokej - Tipsport extraliga - 40. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 13. Buc (Vaic, Jabrocký), 57. Kovačevič (Klouda, Buc), 60. Buc (R. Tomas)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefík - Bogdaň, Tornay, 1220 divákov

Zostavy:

Žilina: Žigárdy - I. Rúfus, D. Devečka, Drábek, Brcko, J. Dlouhý, Leško - M. Kokavec, T. Varga, R. Krajči - Drevenák, O. Ďuriš, T. Sýkora - Jozef Mihálik, T. Troliga, Valášek - K. Jass

Poprad: Westlund - M. Šterbák, Špelda, Kovačevič, D. Brejčák, Fabian, Jáchym, M. Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Sabolič, Klouda, R. Tomas - Buc, Vaic, Jabrocký - Matúš Paločko, S. Takáč, Smotrila

V zápase tabuľkových susedov začali aktívnejšie Žilinčania. Prvú strelu však v 3. min spomedzi kruhov vystrelil hosťujúci Kovačevič, Žigárdy bol pozorný. V 11. min sa Valášek ocitol sám pred brankárom Popradu, ale mieril len do jeho betónov. O minútu neskôr dobre strieľal popradský Hvila, domáci brankár bol v strehu. "Kamzíci" domácich zatlačili a výsledkom bol gól z hokejky Buca po peknej kombinácii tretej formácie. V závere tretiny boli Žilinčania v presilovej hre blízko k presnému zásahu, no Vargova strela skončila na žŕdke Westlundovej bránky.
Hneď v úvode druhej tretiny si domáci hokejisti pred popradskou bránkou vypracovali tlak. Devečka dobre vystrelil od modrej čiary, ale hlavný rozhodca pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku prerušil hru. V 25. min unikol domácej obrane Tomas, ale jeho nájazd zneškodnil žilinský gólman. Poprad nevyužil početnú prevahu pri vylúčení Dlouhého, následné strely Vandasa a Tomasa však zaváňali druhým gólom. V 33. min mal Sýkora jednu z mála príležitostí Žiliny, jeho "blafák" však kryl Westlund. Necelé štyri minúty pred koncom tretiny si na trestnú lavicu sadol domáci Ďuriš a Vaic sám pred poloprázdnou bránkou nemieril presne.
V 43. min sa pred Westlundom objavil Kolba, no svoju príležitosť nepremenil na gól. Na druhej strane mal podobnú šancu hosťujúci Kovačevič, ale ten sa tiež nezapísal do listiny strelcov. O minútu neskôr mohol ďalší gól hostí pridať Smotrila, no Žigárdy kryl jeho strelu. Žilinčania mali v 47. min výhodu o dvoch hráčov, počas ktorej si však utvorili len jednu šancu, Mihálik zblízka neprekonal popradského brankára. V 57. min hostia nedovolene zastavili Tomasa, nariadené trestné strieľanie však nepremenil sám faulovaný hráč. Posledná päťminútovka bola najmä o vylúčeniach, využili ich len hostia - Kovačevič strelou od modrej čiary druhýkrát v zápase prekonal domáceho brankára. V úplnom závere stretnutia sa Žilinčania odhodlali k hre bez brankára, no bez úspechu. Buc tesne pred klaksónom pridal tretí popradský gól.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok