NHL: Tampa Bay bez Černáka zdolala Washington. Fehérváry v drese Capitals nebodoval

ta3 TASR
14.11.2022 07:11

Hokejisti Washingtonu prehrali v noci na pondelok v zápase NHL na ľade Tampy Bay 3:6. V ich drese odohral 18:23 min slovenský obranca Martin Fehérváry, no do kanadského bodovania sa nezapísal.

NHL: Tampa Bay bez Černáka zdolala Washington. Fehérváry v drese Capitals nebodoval
AP Photo/Jason Behnken

Fehérváry si do štatistík zaznamenal 6 "hitov" a 5 zablokovaných striel, čo bolo najviac zo všetkých hráčov na ľade. V drese víťazov si dva góly a dve asistencie pripísal ruský obranca Michail Sergačov. Za tím z Floridy nenastúpil zranený Erik Černák. Tampa zabodovala opäť po troch dueloch a je siedma vo Východnej konferencii, Washingtonu patrí 12. priečka. 

Tampa položila základ úspechu v prvej tretine, ktorú vyhrala 4:0. "Ani náhodou sme neboli pripravení na tento zápas. Bolo to, akoby sme chceli chytiť rozbehnutý vlak. Oni boli prví na puku a vyhrali každý súboj. Prvých 20 minút bola naozaj veľmi, veľmi zlých," povedal asistent trénera Washingtonu Kevin McCarthy.

Joe Pavelski a Esa Lindell zaznamenali gól a dve asistencie a ich Dallas zdolal Philadelphiu vysoko 5:1. Stars uspeli po dvoch prehrách po sebe. "Vedeli sme, že dnes už potrebujeme vyhrať. Nechceli sme predlžovať sériu prehier. Bol to pre nás dôležitý zápas a zvládli sme ho," povedal tréner Pete DeBoer.

Boston vyhral nad Vancouverom 5:2 a domácu víťaznú sériu natiahol už na deväť zápasov. "Všetci pracujú a bojujú pre tím. To je asi to najdôležitejšie," povedal pre nhl.com Patrice Bergeron. Boston dosiahol štvrtý triumf po sebe a je na čele celej NHL. 

Výsledky zápasov NHL

  • Boston - Vancouver 5:2
  • Minnesota - San Jose 2:3 pp a sn
  • Tampa Bay - Washington 6:3
  • New York Rangers - Arizona 4:1
  • Seattle - Winnipeg 2:3 pp
  • Philadelphia - Dallas 1:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok