Piešťany podľahli Zvolenu po samostatných nájazdoch

SITA, TA3
20.1.2013 23:12

Líder tabuľky zo Zvolena cestoval do Piešťan. Stretla sa tak najlepšia obrana - na strane domácich, s najlepším útokom - na strane hostí.

Hokej - Tipsport extraliga - 40. kolo:

ŠHK 37 Piešťany - HKm Zvolen 4:5 po sam. nájazdoch (0:1, 2:2, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 32. Chylo (Haring, Peško), 36. H. Ručkay (A. Kolník), 42. A. Kolník (H. Ručkay), 57. H. Ručkay (V. Nemec, J. Ručkay) - 20. Michal Chovan (L. Jurík, Škvaridlo), 22. Brabenec (Michal Chovan, Juraško), 30. Michal Chovan (Juraško), 58. Martin Ďaloga (M. Výborný, Puliš), rozhodujúci sam. nájazd Brabenec
Vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, Holienka, Valach, 2228 divákov

Zostavy:

Piešťany: Tomek - V. Urban, Drgoň, R. Filip, Škadra, Cuník, A. Kolník, Bučka, A. Hruška - Šišovský, V. Nemec, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - S. Saliji, Mertel, Stupka - Chylo, Peško, Haring

Zvolen: M. Šimko - Pichnarčík, Juraško, Novajovský, J. Mucha, M. Šiška, M. Výborný, Z. Tóth, P. Fekiač - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga - Méry, Ľ. Zuzin, Čanky

Hneď v úvode stretnutia preverili reflexy brankára hostí Šimka Nemec a Stupka. Zvolenčania odpovedali presilovkou, v ktorej však paradoxne mohli inkasovať - Škadra sa pretlačil pred gólmana hostí, no neprekonal ho. Domáci boli naďalej aktívni, v 10. min zblízka strieľal Jakub Ručkay. O tri minúty neskôr mali Piešťanci možnosť presilovej hry o dvoch hráčov, stav však zostal nezmenený. V 19. min to strelecky opäť skúšal Jakub Ručkay, aj tentoraz bol na Šimka "krátky". Dvadsaťpäť sekúnd pred koncom prvej časti hry zahrmelo na druhej strane, chybnú rozohrávku domácich hokejistov využil na gól Michal Chovan - 0:1.
Presilovku o dvoch hráčov si zahrali aj hostia, no na rozdiel od domácich ju vďaka Brabencovi zužitkovali. Na trojgólový rozdiel zvýšil v 30. min v brejkovej situácii Michal Chovan. Vylúčeniami sa to v druhej tretine len tak hemžilo, ďalšiu početnú prevahu o dvoch hráčov využil domáci Chylo. V 33. min sa sám na Tomeka rútil Puliš, svoj nájazd však nepremenil. Divákov rozjasal v 36. min Henrich Ručkay, ktorý strelou švihom znížil na 2:3.
Domácim ideálne vyšiel vstup do tretej tretiny, v 42. min vyrovnal na 3:3 A. Kolník strelou do pravého horného rohu bránky. O dve minúty neskôr mohol Piešťanom zabezpečiť vedenie Henrich Ručkay, no nepremenil svoju šancu. Zlyhanie však napravil v 57. min, keď do bránky "upratal" Nemcovu prihrávku. Piešťanci sa tešili iba minútu, zápas poslal do predĺženia tečom Výborného strely Martin Ďaloga.
V pridanej päťminútovke sa nerozhodlo, aj keď šance na góly mali hosťujúci Milan Jurík i domáci Šišovský. Pred samostatnými nájazdmi piešťanský tréner Milan Klement už tradične poslal namiesto Tomeka do bránky Ondrejku, no ani on nedokázal zlikvidovať dva nájazdy Zvolenčanov. Rozhodujúci premenil Kamil Brabenec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok