Futbalisti Podbrezovej si poradili s Liptákmi. Hostia prezimujú na dne tabuľky

TA3 TASR
12.11.2022 17:08

Futbalisti Podbrezovej v 18. kole Fortuna ligy zdolali doma posledný Liptovský Mikuláš 1:0 a poistili si priebežnú štvrtú priečku v tabuľke. Hostia prezimujú na dne ligového peletónu.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (1:0)

Góly: 8. Cobnan. ŽK: Kukoľ, Bariš – Filinský, Gerát, Jendrišek, Staš, Totka, Kostelník (tréner). ČK: 88. Totka po 2ŽK. Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Pacák.1470 divákov.

Podbrezová: Ludha – Kováčik, M. K. Bartoš, Grešák – Oravec (64. Grendel), Paraj, Bakaľa, Ďatko (90. Bariš) – Kuzma, Cobnan (81. Kukoľ), Pavúk (64. Breznaník)

L. Mikuláš: Sváček – Župa, Popović, Bedecs – Káčerík, Gerát, Václavik, Staš (78. Totka) – Gaži (63. Laura), Jendrišek (78. Ďungel), Filinský


Domáci mali dobrý vstup do zápasu. Išli do vedenia už v ôsmej minúte po útočnej akcii na jeden dotyk, keď finálnu prihrávku ponúkol Kováčik a Cobnan zoči–voči brankárovi Liptákov nezaváhal. Vedenie mohli potom navýšiť Kováčik, Bartoš a najmä Paraj, ktorý pálil do brvna. Na opačnej strane neuspeli v dobrých pozíciách Popović a Václavík.

Hneď po zmene strán nevyužil únik Cobnan, vychytal ho Sváček. Vyrovnanie odmietol vo veľkej šanci hosťujúci Jendrišek. V závere si už Podbrezovčania postrážili tesný výsledok, keď Liptákov oslabil vylúčený Totka.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok