Videli ste už hrobárku, ktorá jazdí s rakvou na bicykli? V Paríži si rozbieha biznis

ta3/Samuel Drozda
14.11.2022 06:00

Hrobárku Isabelle Plumereauovú môžete stretnúť v Paríži, ako sa na svojom bicykli preváža v uliciach mesta. Na prvý pohľad nič zvláštne. Ak sa však pozriete detailnejšie, zistíte, že jej bicykel je vlastne miniatúrne pohrebné auto. Hrobárka dúfa, že tak čoskoro prinesie do francúzskej metropoly nový "zelený" spôsob, ako viesť pohreb.

Videli ste už hrobárku, ktorá jazdí s rakvou na bicykli? V Paríži si rozbieha biznis
Profimedia

Tiché a ekologické pohreby sú malým, ale rastúcim trendom, píše agentúra Reuters. Plumereauová uviedla, že preprava rakvy pomocou špeciálne navrhnutého nákladného bicykla môže pohrebu dodať pomalšie tempo a pokojnejšiu náladu. Zatiaľ čo pohrebné autá na bicykli už existujú vo viacerých krajinách, napríklad vo Švajčiarsku a Dánsku, podľa 51-ročnej Francúzky je jej bicykel prvý svojho druhu v metropole.

"Všetci za bicyklom kráčajú rovnakým tempom," povedala o pohrebe hrobárka. "Vďaka tichu sa navzájom počujeme, dokonca počujeme aj zvuky prírody okolo nás, vietor v stromoch, spievanie vtákov a prirodzený mier prírody. Podľa mňa je to najlepší spôsob, ako sa vyrovnať so smútkom," dodala Parížanka. 

Plumereauová uviedla, že už získala oficiálne oprávnenie na používanie bicykla. Najskôr ho však prispôsobila francúzskym predpisom. Aby mohla začať, čaká ešte na povolenie od svojej poisťovne.

Okoloidúci Parížania hľadia na pohrebný bicykel so záujmom. Nie všetci sú ale o tomto nápade presvedčení. "Je to celkom inovatívne," povedal 49-ročný Elyes Meziou. Hrobárkin bicykel by však na svoj vlastný pohreb nechcel použiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok