Našu pomoc Indiánom si všimol aj DiCaprio, hovorí najscestovanejší Slovák a hosť novej relácie ta3 Ľuboš Fellner

ta3/Adrián Potančok
11.11.2022 13:41

Vidieť veci naživo je na nezaplatenie. Najscestovanejší Slovák a zakladateľ cestovnej kancelárie BUBO Ľuboš Fellner vezme už v pondelok 14. novembra o 18.15 hod. divákov do najkrajších kútov sveta. Koľko krajín precestoval, a čo všetko tam zažil, prezradil v rozhovore pre ta3.com.

Našu pomoc Indiánom si všimol aj DiCaprio, hovorí najscestovanejší Slovák a hosť novej relácie ta3 Ľuboš Fellner
ta3/Sabína Lukáčová

Tým, že sme začali ako prví, sme sa aj ako prví zabehali. Preto ten ohromný úspech a ja sa doslova teším na rok 2023. BUBO je opäť tou silnou a kvalitnou firmou.

Dotknúť sa vojny bola sila

Ktorá destinácia je podľa vás neprávom zaznávaná a zaslúžila by si oveľa väčšiu pozornosť?

Napríklad Turecko, kde sa dnes chodieva iba k moru do Antalye, ale v Turecku sa nachádza aj najstaršia historická pamiatka sveta v Göbekli Tepe či nádherná hora Ararat. Odporúčam vám prejsť z Istanbulu do Antalye popri mori po stopách Alexandra Macedónskeho a Achilla a objavíte viac antických pamiatok než v samotnom Grécku, úžasnú stravu a pohostinnosť.

Egypt má podobnú situáciu - každý chodí k moru, ale vnútrozemie je úžasné. Tento rok som bol nadšený.

Vietnam a Srí Lanka majú taktiež obrovskú turistickú budúcnosť. S profesionálnou cestovnou kanceláriou je to bezpečné a v celom svete ťažko nájdete lepší pomer medzi cenou, ktorú zaplatíte a vysokou kvalitou služieb. 

Island bol zaznávaný, keď sme sem začali chodiť pred dvoma desaťročiami, teraz sú v jeho tieni nádherné zelené Faerské ostrovy. Dobrým typom sú aj Azorské ostrovy - hyperexotická Európa. 

Veľmi lacné je Maroko, ktoré je najbližšou exotikou. Všetky destinácie, čo som spomenul, sú lacné a dostupné. Drahšou, ale super, je safari v Namíbii či Botswane - opäť absolútne bezpečné krajiny, vynikajúce služby.

V ktorej krajine ste naposledy zažili adrenalínový zážitok, ktorý si budete ešte dlho pamätať?

My v BUBO sme lovcami zážitkov a naši sprievodcovia sú školení, aby ich vedeli pre našich klientov sprostredkovať. Veríme, že to, čo počujeme, to zabudneme. To, čo vidíme, to si zapamätáme, ale to, čo vyskúšame a zažijeme na vlastnej koži, to pochopíme a o to nám ide.

Veľký adrenalín som zažil teraz koncom roka na Ukrajine. Keďže sme v Bratislave (pozn. red.: BUBO otvorilo azylové domy v Bratislave ako prvé, už päť dní po vypuknutí vojny) otvorili dva azylové domy pre ukrajinských utečencov, mám k Ukrajine teraz blízko a mal som dohodnuté stretnutie so zástupcami turizmu v Ľvive a Kyjive. Ľviv bol od počiatku vojny už sedem mesiacov prakticky normálne žijúcim mestom. V deň, keď som prišiel, tu však začal najväčší nálet od začiatku vojny a ja som strávil dlhé hodiny v bunkri. Bol som sám, iba s mojím partnerom z Ukrajiny a poviem vám, dotknúť sa takto vojny bola sila. Takto na vlastnej koži zistiť, aká je tá vojna zlá.

Existuje destinácia, ktorá vám ešte stále uniká a chceli by ste ju konečne navštíviť?

Toto je nekončiaci proces. Mám precestované všetky krajiny sveta a teraz už pomaličky končím druhé kolo, v Indii som tento rok bol po 45. raz. No stále mi aj v Indii veľa vecí chýba. Chcem precestovať ostrovy Pitcairn v Oceánii, ktoré sa covidom totálne zatvorili a neabsolvoval som dve cesty do Ruska - po tom, ako Rusko začalo vojnu, som všetky cesty do tejto krajiny zrušil. Už aby vojna skončila.

No pre mňa je jedno pekné dobrodružstvo aj tento projekt s ta3. Zdá sa mi, že sa stretli dva tímy, ktoré majú záujem pripraviť pre slovenského diváka zaujímavé témy. Verím, že sa zabeháme a že pozerať nás bude zmysluplné. Prajem všetkým divákom ta3 šťastné cesty. Svet je naozaj prekrásny a cestovaním rozvíjate celého človeka!

Ako bude vyzerať nová relácia Očami cestovateľa? Upútavku si môžete pozrieť nižšie.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok