NBA: Lídra Portland Trail Blazers zradilo lýtko, jeho spoluhráči zvládli zápas proti New Orleans na výbornú

ta3 tasr
11.11.2022 07:56

Basketbalisti Portlandu Trail Blazers zvíťazili v noci na piatok na palubovke New Orleansu 106:95. Uspeli tretíkrát v sérii a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 2. miesto o pol duelu za Utahom. Súboj zvládli aj bez svojho lídra Damiana Lillarda, ktorého opäť trápi lýtko. Tím viedol Jerami Grant s 27 bodmi.

NBA: Lídra Portland Trail Blazers zradilo lýtko, jeho spoluhráči zvládli zápas proti New Orleans na výbornú
TASR/AP

Dallasu sa na výjazde po východnom pobreží  nedarí, po Orlande prehral aj vo Washingtone 105:113 a Luka Dončič sa druhýkrát v sezóne nedostal cez 30 bodov, dal 22. Wizards nepotrebovali ani svojho tradičného ťahúňa Bradleyho Beala, ktorý má koronavírus. Zastúpil ho Kyle Kuzma s 36 bodmi.

Portland si vylepšil bilanciu na palubovkách súperov v sezóne na 6:1. Pelicans patrí 8. priečka na západe s bilanciou 6 víťazstiev i prehier. Oba kluby si pred pol rokom vymenili opory základnej zostavy a v tomto ročníku dosahujú lepšie výsledky ako v minulom. "Víťazíme  a len to je dôležité. Tomuto tímu som oddaný a som tu šťastný," zdôraznil krídelník Portlandu Josh Hart, ktorý svojmu bývalému klubu dal 17 bodov. Naopak, dlhoročná pravá ruka Lillarda v Portlande nemala svoj deň, CJ McCollum bojoval s chorobou a prispel iba 13 bodmi. "Vedeli sme, že všetko nemôže ísť v tejto sezóne hladko. Musíme sa dostať cez isté skúšky a komplikácie. Nemám však obavy, že nedokážeme nájsť odpovede," vyhlásil krídelník Pelicans.

V drese Dallasu sa prekonával Spencer Dinwiddie, ktorý ešte v minulej sezóne pôsobil práve vo Washingtone, no ani jeho 33 bodov nestačilo. Rozohrávač hostí sa s Wizards nerozišiel v dobrom a po návrate do bývalého pôsobiska sa tým netajil. "Snažili sa mi vložiť do úst tvrdenia, že som tu chcel strhnúť na seba všetku pozornosť. To je hrubý nezmysel. Keď som tu podpisoval zmluvu, vedel som, že budem iba druhou voľbou po Bradley Bealovi," povedal Dinwiddie podľa AP. 

NBA - výsledky:

  • Washington - Dallas 113:105
  • Atlanta - Philadelphia 104:95
  • Miami - Charlotte 117:112 pp
  • New Orleans - Portland 95:106

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok