Kampaň Sme Tepláreň: Práva LGBTI+ komunity sa nezlepšili, stále bojuje o svoju bezpečnosť

ta3/tvnoviny.sk
10.11.2022 14:32

Podľa informácií webu tvnoviny.sk spustila LGBTI+ komunita kampaň s názvom Sme tepláreň. Zapojiť sa do nej môžu jednotlivci, ale aj prevádzky, firmy, inštitúcie či školy. Cieľom kampane je vytvoriť bezpečný priestor pre LGBTI+ ľudí a zlepšiť atmosféru na Slovensku.

Poľsko
TASR/AP (Ilu)

Na tlačovej konferencii šéf iniciatívy Inakosť priblížil, v akom štádiu sú požiadavky LGBTI+ ľudí na ich zrovnoprávnenie. Vyjadril úctu vedeniu policajného zboru, ktorý verejne odsudzuje nenávistné činy a reči a na sociálnych sieťach aktívne vyvracia hoaxy o tejto komunite. Macko v budúcnosti očakáva rovnaký prístup aj od ostatných zložiek policajného zboru. 

Podľa webu tvnoviny.sk pozitívne vníma aj novelu trestného zákona, ktorá je v pripomienkovom konaní. Parlamentu však vytkol absenciu práv pre LGBTI+ ľudí, konkrétne registrovaných partnerstiev. Igor Matovič o nich vyhlásil, že v tomto volebnom období nebudú prijaté.

Napriek tomu bude Macko podľa jeho slov pokračovať v stretnutiach s ministrom spravodlivosti Viliamom Karasom. S bojom o zrovnoprávnenie však nekončí. Naďalej budú trvať na svojich požiadavkách.

Dodal, že sa ešte nestretol s premiérom Eduardom Hegerom a na stretnutie stále čaká. „Začali nás brať vážne, začali nás prizývať do diskusií, posúvajú sa veci,“ dodal. Zásadné zmeny v legislatíve však ani mesiac po teroristickom útoku na Zámockej ulici neboli zavedené.

Od 12. do 27. novembra sa po Slovensku aj v Česku bude konať sieť koncertov pre podporu LGBTI+ komunity s názvom Slovenská tepláreň. Okrem koncertov ponúka akcia aj filmy, diskusie, výstavy a mnoho ďalšieho. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok