Musk zakázal zamestnancom Twitteru prácu z domu, nevylúčil bankrot firmy

TA3 ČTK
10.11.2022 11:39

Nový majiteľ Twitteru Elon Musk v prvom e-maile zamestnancom napísal, že už nebudú môcť pracovať z domu. Na následnom stretnutí s pracovníkmi nevylúčil možnosť, že firma zbankrotuje.

Musk zakázal zamestnancom Twitteru prácu z domu, nevylúčil bankrot firmy
TASR/AP

E-mail odoslaný v stredu neskoro večer Musk zamestnancom Twitteru napísal, aby ich podľa svojich slov pripravil na "ťažké časy", uviedla agentúra Bloomberg. V súvislosti so zákazom práce z domu oznámil, že od pracovníkov očakáva, že budú tráviť najmenej 40 hodín v kancelárii, a to až na výnimky, ktoré osobne schvália. E-mail zároveň uvádza, že nemožno prikrášliť správu o ekonomickom výhľade a o tom, ako spoločnosť ovplyvní.

Pri štvrtkovom stretnutí so všetkými zamestnancami firmy Musk uviedol, že nevie odhadnúť vývoj doterajších príjmov v tomto roku a tiež že nemôže vylúčiť bankrot firmy, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na web Platformer.

Musk, najbohatší človek na svete, minulý mesiac kúpil Twitter za 44 miliárd dolárov a v spoločnosti odvtedy začal dramatické zmeny, vrátane prepustenia zhruba polovice zamestnancov a väčšiny vedenia s cieľom znížiť náklady. Podľa Muska firma prekonáva štyri milióny dolárov denne a zápasí s masívnym poklesom príjmov v dôsledku tlaku aktivistov na inzerentov, aby na túto platformu neumiestňovali reklamu.

Zároveň Musk spustil systém predplatného za osem dolárov, v rámci ktorého užívatelia okrem iného získajú pri svojom účte modrú ikonu, ktorá slúži na označovanie overených profilov. Musk v e-maile zamestnancom povedal, že chce, aby predplatné tvorilo polovicu príjmov Twitteru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok