Policajná akcia odhalila, ako vodiči na diaľnici porušujú predpisy. ta3 bola pri tom

ta3/Milan Špak
9.11.2022 06:00

Osem vozidiel, päť priestupkov. Policajti vykonali v utorok na diaľnici D1 v smere z Bratislavy dopravno-bezpečnostnú akciu s názvom Autobus. Zamerali sa na vodičov autobusov a nákladných vozidiel, ktorým nie je možné pri bežnom výkone služby vidieť do kabíny z osobného motorového vozidla. ta3 sa na akcii priamo zúčastnila.

Policajná akcia odhalila, ako vodiči na diaľnici porušujú predpisy. ta3 bola pri tom
ta3/Milan Špak

Počas tejto akcie sa polícia sústredila predovšetkým na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky súvisiace s používaním mobilov, tabletov alebo inej elektroniky, na nedovolené predchádzanie vozidiel a na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi nákladnými vozidlami.

Akciu viedol riaditeľ odboru dopravnej polície prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel. Ako uviedol, práve tieto tri priestupky najčastejšie zaznamenávajú u vodičov nákladných áut či autobusov. "Najčastejšie je to nevenovanie sa vedeniu vozidla a nesledovanie situácie v cestnej premávke, čo úzko súvisí s tým, že obsluhujú mobilný prístroj," povedal.

Podľa novely zákona o cestnej premávke, ktorá nadobudla účinnosť 1. augusta 2022, je možné za telefón za volantom uložiť finančnú pokutu do výšky 300 eur či zákaz činnosti viesť motorové vozidlo až po dobu dvoch rokov. Ako najčastejšie vodiči odôvodňujú používanie telefónov za volantom? "Je to hlavne z dôvodu pracovného vyťaženia, z toho že nestíhajú, že sa ponáhľajú a počas šoférovania riešia veci, ktoré dovtedy nestihli vybaviť,vysvetlil pre ta3 Vrábel.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok