Za imigračné eldorádo je zodpovedný Mikulec, tvrdí Uhrík. Poslanci z Republiky ho chcú odvolávať

ta3/TASR
7.11.2022 16:42

Nezaradení poslanci Národnej rady SR z mimoparlamentnej Republiky chcú iniciovať odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca. Dôvodom je nezvládanie migračnej krízy. Na iniciovanie mimoriadnej schôdze NR SR je potrebných aspoň 30 podpisov poslancov.

Hnutie Republika vyzbieralo 43.000 podpisov za referendum o páde vlády
TASR - Martin Baumann

"Za toto imigračné eldorádo, za toto ohrozovanie Slovenska nie je zodpovedný nikto iný ako prispatý minister Mikulec. Viackrát sme ho vyzývali, aby sa zobudil a konal, ale on sa len prevrátil na druhý bok a spokojne si chrní ďalej. Takto to pokračovať nemôže," poznamenal predseda Republiky a europoslanec Milan Uhrík. So zberom podpisov pod zvolanie schôdze chcú začať počas týždňa.

Líder mimoparlamentného Hlasu-SD a nezaradený poslanec Peter Pellegrini avizoval, že ak im budú chýbať podpisy, dodá im ich. Odmieta však, že by šlo o spájanie sa s touto stranou. "Je dôležité, aby sa našlo 30 poslancov a aby sa vôbec mohlo hlasovať. Nie kvôli Republike, ale preto, lebo sa na tento marazmus nemôžeme pozerať," dodal. Mikulca už mal podľa neho dávno odvolať premiér Eduard Heger (OĽANO).

Opozičná SaS podpisy pod iniciovanie schôdze nedodá. Hovorca strany Ondrej Šprlák pre TASR uviedol, že v prípade hlasovania o vyslovení nedôvery Mikulcovi zasadne poslanecký klub.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok