Záverečný útok špeciálnych síl na plynárenský komplex v Alžírsku sa skončil

TA3
19.1.2013 17:16

Alžírske špeciálne jednotky vykonali záverečný útok na plynárenský komplex, pričom zabili 11 militantov. Počas útoku zavraždili ozbrojenci sedem rukojemníkov.

"Už je po všetkom, je po útoku, a vojaci sú v závode a čistia ho od mín," povedal miestny zdroj pre agentúru Reuters. Štátna ropná a plynárenská spoločnosť Sonatrach oznámila, že militanti, ktorí v stredu obsadili plynárenský komplex a vzali do zajatia veľké množstvo rukojemníkov, nastražili v celom závode výbušniny.
Presný počet mŕtvych spomedzi militantov a rukojemníkov, medzi ktorými bolo aj veľa ľudí zo zahraničia zostáva neznámy.

Alžírske špeciálne jednotky objavili dnes v plynárenskom komplexe 15 spálených tiel

Alžírske špeciálne jednotky objavili dnes v plynárenskom komplexe, kde islamisti zadržiavajú rukojemníkov, 15 spálených tiel.

Začalo sa vyšetrovanie, ktoré má objasniť identitu obetí. Telá objavila armáda po tom, ako začala operáciu na záchranu desiatok zadržiavaných alžírskych a zahraničných rukojemníkov, ktorých v stredu zajali islamistickí ozbrojenci. Zatiaľ nie je jasné, akých spôsobom obete zahynuli. Francúzsky minister obrany vyhlásil, že podľa jeho informácií už medzi zajatcami nie je žiadny jeho krajan. V rozhovore vo francúzskej televízii Jean-Yves Le Drian na otázku, či môže potvrdiť, že žiadny Francúz sa už medzi rukojemníkmi nenachádza, odpovedal: "Áno. Podľa toho, čo dnes vieme, jedného Francúza, bohužiaľ, zabili a ďalších Francúzov oslobodili".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok