Tento mrkvový šalát je hitom sociálnych sietí: Dôvodom sú jeho neobvyklé zdravotné účinky

TA3/zm
13.11.2022 10:00

Sociálne siete sú zdrojom inšpirácie, častokrát aj pri varení. Na jednej z nich sa objavil recept na mrkvový šalát v trochu inom šate, než sme zvyknutí, a vyvolal doslova ošiaľ.

Tento mrkvový šalát je hitom sociálnych sietí: Dôvodom sú jeho neobvyklé zdravotné účinky
Unsplash

Na sociálnych sieťach má tento konkrétny mrkvový šalát už skoro 9 miliónov vzhliadnutí, takže na jeho účinkoch niečo bude.

#rawcarrotsalad

Návod na prípravu mrkvového šalátu, ktorý nájdete na sociálnych sieťach pod heslom #rawcarrotsalad, je veľmi jednoduchý. A vraj nejde o samotnú jeho chuť, čo ho spopularizovalo, ale o zdravotný prínos.

Vyrovnáva hormóny

Šalát si obľúbia najmä ženy, pretože mrkvový mix údajne vyrovnáva hormóny, najmä estrogén. Ten sa okrem iného stará aj o to, aby sme vyzeralo mladistvo. Ak má tento hormón výrazne vyššiu hladinu ako progesterón, čo je, mimochodom, civilizačná choroba dnešnej doby, spôsobuje okrem starnutia aj zlú náladu, priberanie či únavu. Skrátka, oplatí sa tento zázračný šalát vyskúšať, pretože minimálne jeden z príznakov, ktoré dokáže eliminovať, má snáď každá žena.

Príprava

Na prípravu mrkvového šalátu potrebujete minimum surovín. Očistite dve až tri mrkvy, nastrúhajte ich na jemné rezance, napríklad pomocou škrabky.  Pridajte pol lyžice rozpusteného kokosového oleja, lyžicu jablčného octu, šťavu z polovice citróna a ešte zmes osoľte a okoreňte. Hotový šalát by sa mal zjesť ešte v deň prípravy. V chladničke by sa nemal skladovať, inak stráca účinok. 

Témy: zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok