Dopravné lietadlo v Tanzánii sa počas búrky zrútilo do Viktóriinho jazera, hlásia 19 obetí

ta3 tasr
6.11.2022 09:47

Na 19 stúpol počet obetí nedeľnej nehody malého dopravného lietadla v Tanzánii, ktoré sa zrútilo do Viktóriinho jazera pri pokuse o pristátie na letisku. Oznámil to tanzánijský premiér Kassim Majaliwa. Informovali agentúry AP a AFP.

"Všetci Tanzánčania sú s vami v smútku za 19 ľuďmi, ktorí prišli o život počas tejto nehody," povedal premiér davu ľudí na letisku v meste Bukoba, neďaleko ktorého došlo k havárii.

Lietadlo spoločnosti Precision Air smerovalo v nedeľu z najväčšieho tanzánijského mesta Dar es Salaam do mesta Bukoba, ležiaceho na brehoch Viktóriinho jazera.

Na palube sa podľa miestnych úradov v čase nehody nachádzalo celkovo 43 ľudí. Predstaviteľ miestnej polície uviedol, že lietadlo narazilo na problémy a zlé počasie, keď sa nachádzalo asi 100 metrov nad zemou. 

Dodal, že záchranárom sa podarilo z vraku lietadla vyslobodiť pomerne dosť ľudí. Podľa jeho slov sa stroj zrútil do vody približne 100 metrov od letiska. Precision Air je najväčšou súkromnou leteckou spoločnosťou v Tanzánii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok