Krajské derby so Spartakom ovládli futbalisti DAC. O triumfe rozhodol Krstovič

TA3 TASR
5.11.2022 17:29

Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v krajskom derby 17. kola Fortuna ligy nad Trnavou najtesnejším rozdielom 1:0. DAC si víťazstvom upevnil druhé miesto v tabuľke a Nikola Krstovič, ktorý rozhodol o triumfe domácich, s jedenástimi gólmi naďalej vedie tabuľku strelcov.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)

Gól: 88. Krstovič. Rozhodovali: Kružliak - Pozor, Košecký, ŽK: Káčer, Brunetti, Krstovič, Ramadan - Savvidis. ČK: 76. Savvidis, 6625 divákov

DAC: Petráš - Pinto, Brunetti, Risvanis, Andzouana–Kalmár (77. Veselovský), Dimun, Káčer (77. Nebyla)–Blackman (62. Ramadan), Krstović (+90. Kružliak), Gavrić (77. Szánthó)

Trnava: Takáč –Koštrna (89. Boateng), Štetina, Kóša, Soliu - Savvidis - Procházka, Bukata– Daniel (46. Taiwo), Ristovski (85. Paur), Mikovič (79. Čurma)


Prvý polčas veľa rozruchu nepriniesol. Prvá strela zároveň aj prvá šanca zápasu prišla v 21. minúte, keď Kalmár z priameho kopu minul bránu len o centimetre. V 44. minúte získal Gavrič loptu pri základnej čiare, prihral Krstovičovi, ktorý z prvej prestrelil. Druhý polčas bol z futbalovej stránky aktívnejší, o čo sa postarali obe mužstvá. 

V 66. minúte bolo horúco pred trnavskou bránou, ale celú situáciu uzavrela strela Krstoviča, ktorú Takáč chytil. V 74. minúte sa Procházka postaral o technickú strelu z 20 metrov, lopta tesne minula Petrášovu bránu. 

V 76. minúte videl Savvidis za faul druhú žltú kartu a išiel predčasne pod sprchy. Veľkú šancu spálil Krstovič v 80. minúte, keď po prihrávke Pinta poslal loptu nad. V 82. minúte bol opäť v akcii, no jeho strelu z ostrého uhla Takáč chytil. V 88. minúte po centri z pravej strany poslal Krstovič hlavou loptu do siete a rozhodol o triumfe domácich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok