Pod Urpínom sa hralo za vytrvalého dažďa. Podbrezová v derby vynulovala Banskú Bystricu

TA3 TASR
4.11.2022 20:05

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica prehrali v 17. kole Fortuna ligy v regionálnom derby s FK Železiarne Podbrezová 0:2. Pod Urpínom sa hralo za vytrvalého dažďa na dobre pripravenom ihrisku.

Pod Urpínom sa hralo za vytrvalého dažďa. Podbrezová v derby vynulovala Banskú Bystricu
TASR/Edmund Örzsik

MFK Dukla Banská Bystrica – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:1)

Góly: 42. Godál (z 11m), 69. Cobnan. Rozhodovali: Očenáš – Hancko, Ferenc. ŽK: Richtárech, Willwéber, Faškom Slávik, B. Ľupták – Godál, Cobnan, Grešák. ČK: 48. Godál po 2 ŽK

Banská Bystrica: Hruška – Migaľa (83. Hanes), Uhrinčať, Willwéber – Slávik (75. Depetris), Richtárech (55. Franko), B. Ľupták (83. Gašparovič), Záhumenský – Rymarenko, Faško, Polievka

Podbrezová: Ludha – M. Bartoš, Godál, Grešák – Bakaľa – Kováčik (61. Kuzma), Paraj, M. Oravec, Ďatko (78. Kukoľ) – Cobnan (78. Grendel), Pavúk (90. Šikula)


V prvom polčase sa striedali šance na oboch stranách, ale do vedenia napokon išli hostia v 42. minúte po premenenej penalte Godálom, ktorý mieril do stredu bránky. Predchádzal tomu faul Willwébera na Cobnana.  

Po zmene strán sa po druhej žltej karte porúčal z ihriska Godál a Dukla hrala v početnej výhode. Tu pretavila do gólu Faškom, avšak VAR ho neuznal pre tesný ofsajd Rymarenka.

Podbrezová potom hrala umne a počkala si na svoju príležitosť. Po spätnej prihrávke Pavúk  sa z vnútra šestnástky Kuzma síce nepresadil, ale vyrazenú loptu upratal v päťke Cobnan do siete a zariadil tak konečný rezultát 0:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok