Tínedžera, ktorý útočil na strednej škole v Novákoch sekerou, obvinili z pokusu o úkladnú vraždu

ta3/Anna Mazreku, hm
4.11.2022 10:09

Študenta, ktorý útočil vo štvrtok na Strednej odbornej škole v Novákoch sekerou, vyšetrovatelia priviezli v piatok dopoludnia do jeho bydliska v obci Lazany. Polícia na mieste vykonala domovú prehliadku. Študent sekerou zranil dvoch ľudí, vrátane spolužiačky, ktorú sekol do čela. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

"Aktuálne v rámci zadržiavacej lehoty vykonávame s obvineným úkony trestného konania. Vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe až po ich vykonaní. V tejto trestnej veci vykonáva dozor prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

K útoku sekerou na Strednej odbornej škole v Novákoch došlo vo štvrtok na začiatku vyučovania. Študent navštevoval podľa riaditeľky školy prvý ročník a javil sa ako bezproblémový. Pri incidente sekol do čela jedno dievča, zranenia nie sú vážne. Ošetrili ju v nemocnici v Bojniciach. Záchranári informovali o dvoch zranených tínedžeroch. Útočníka zadržala ešte vo štvrtok polícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok