Rusko vedie svätú vojnu proti Satanovi, vyhlásil Medvedev

ta3 čtk
4.11.2022 09:51

Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady a bývalý prezident Dmitrij Medvedev v súvislosti s inváziou na Ukrajinu uviedol, že Rusko bojuje proti "umierajúcemu svetu" s jeho "nemravnými zvykmi" a že jeho konečným cieľom je zastaviť "najvyššieho vládcu pekla". O koho konkrétne sa podľa neho jedná, nespresnil, uviedol denník Kommersant.

Ruská invázia na Ukrajinu si vyžiadala desiatky tisíc mŕtvych a vyvolala najväčšiu konfrontáciu Ruska so Západom od kubánskej krízy v roku 1962, keď sa studenovojnové veľmoci priblížili k jadrovej vojne, pripomenula agentúra Reuters.

"Máme schopnosť poslať všetkých nepriateľov do pekelného ohňa, ale to nie je naša úloha," napísal Medvedev v príspevku Prečo je naša vec správna, ktorý publikoval pri príležitosti dnešného Dňa národnej jednoty. "Načúvame Stvoriteľovým slovám v našich srdciach a riadime sa nimi. Tieto slová nám dávajú náš posvätný cieľ. Cieľom je zastaviť najvyššieho vládcu pekla, nech už sa volá akokoľvek - Satan, Lucifer alebo Iblís. Jeho cieľom je totiž záhuba," dodal.

Podľa Medvedeva je Rusko vo vojne s "časťou umierajúceho sveta", "bandou šialených nacistických feťákov, nimi omámeným a vystrašeným národom", rovnako ako s "veľkou svorkou štekajúcich psov zo západných chovov" a "pestrým stádom chrochtajúcich podsvinčiat".

"Našou zbraňou je Pravda. Preto je naša vec správna. Preto bude víťazstvo naše! Šťastný sviatok!" zakončil Medvedev príspevok. Medvedev, ktorý sa kedysi ako prezident v rokoch 2008 až 2012 staval do úlohy liberálneho modernizátora, od začiatku invázie stupňuje svoju provojnovú a nacionalistickú rétoriku. Ním zverejňované názory sa niekedy zhodujú s tými, ktoré zastáva  vedenie Kremľa. Niektorí ruskí činitelia v posledných dňoch začali vyzývať na "desatanizáciu" Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok