Slovan neuspel v Chanty-Mansijsku

SITA
18.1.2013 16:28

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli vo svojom 43. zápase v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď v piatok prehrali na ľade tímu Jugra Chanty-Mansijsk 1:3.

Slovan neuspel v Chanty-Mansijsku
SITA

Zverenci trénera Rostislava Čadu vyrovnali v 35. min Kytnárom, ale na gól Skorochodova už neodpovedali a definitívnu podobu výsledku dal 20 sekúnd pred koncom Krysanov. Bratislavčania sú v tabuľke Západnej konferencie na 6. mieste so ziskom 66 bodov, majú náskok šesť bodov pred siedmym HC Lev Praha a desať bodov pred nepostupovým deviatym miestom.

Po opatrnom začiatku mali šancu otvoriť skóre duelu domáci, ale nevyužili dvojminútovú presilovku za hákovanie Michela Miklíka. Jugra strelila prvý gól v 8. min, keď Janus vyrazil betónom pokus Glazačova, no nestačil na dorážku Krysanova. Na druhej strane pohrozili Kytnár s Kukumbergom, ale strelu skúsenejšieho zo spomenutej dvojice vytesnil ramenom gólman Birjukov. Janusovu chybu v rozohrávke v 15. min takmer potrestal Sitnikov. Jugra nevyužila ani ďalšiu početnú výhodu pri vylúčení Ölveckého, ktorý po návrate na ľad spálil v 20. min najväčšiu šancu hostí. Domáci hokejisti v úvode druhej časti zatlačili Slovan, no bratislavský tím statočne odolával. V 27. min sa puk dostal v útočnom pásme k Sigaletovi, ale jeho strela minula bránku Birjukova. Ani v treťom oslabení Slovan neinkasoval, narazenie na mantinel od Bartoviča sa Jugre nepodarilo zužitkovať na druhý gól. Potom prišli chvíle Slovana. V 34. min Birjukov len so šťastím zlikvidoval strelu Bližňáka, no o minútu neskôr už bol prikrátky na pokus Kytnára, ktorému predchádzalo vyhraté vhadzovanie Kukumberga. Početnú výhodu vzápätí nevyužil ani Slovan a 13 sekúnd pred druhou sirénou opäť inkasoval: vyrazenú strelu Krysanova poslal za Janusov chrbát Skorochodov. Ten istý hráč v spolupráci so Sitnikovom takmer pridal na začiatku 49. min ďalší gól, ale Janus aj s trochou šťastia neinkasoval. Vyrovnanie mal na hokejke Kytnár, no jeho blafák po peknej prihrávke Kukumberga zneškodnil Birjukov. Definitívnu podobu výsledku dal 20 sekúnd pred koncom III. tretiny v power-play svojím druhým gólom v zápase Krysanov.

Slovan Bratislava nastúpi v nedeľu 20. januára už o 11.00 h SEČ na ľade lídra Východnej konferencie Avangardu Omsk a trip u súperov zakončí v utorok 22. januára o 14.00 h v Astane. V domácom prostredí v Slovnaft aréne najbližšie nastúpi v sobotu 26. januára o 17.00 h proti Čerepovcu. 

Výsledok - piatok:
Jugra Chanty-Mansijsk - HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 8. Krysanov (Glazačov, Trončinský), 40. Skorochodov (Krysanov, Safronov), 60. Krysanov (Glazačov, Demagin) - 35. Kytnár (Kukumberg) 
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rönn (Fín.), Gofman - Misiur, Raming (všetci Rus.), 2750 divákov 

Zostavy
Jugra: Birjukov - Pepeľajev, Grebeškov, Safronov, Ibragimov, Trončinský, Starosta - Skorochodov, Magogin, Sitnikov - Krysanov, Glazačov, Demagin - Rybakov, Bulanskij, Chlyncev - Bočarov, Beľajev, Jacenko 
Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, Švarný, Ďatelinka, J. Tabaček, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Bakoš - Bartovič, Ölvecký, L. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Kudrna - M. Daňo, Preisinger, T. Mikúš

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok