Izrael zneškodnil raketu. Bola odpálená z Pásma Gazy krátko po vyhlásení výsledkov volieb

TA3 ČTK
3.11.2022 21:50

Izraelský protiraketový systém Iron Dome vo štvrtok zneškodnil raketu odpálenú z palestínskeho Pásma Gazy. Podľa agentúry AFP to uviedla izraelská armáda.

Izrael zneškodnil raketu. Bola odpálená z Pásma Gazy krátko po vyhlásení výsledkov volieb
TASR/AP

Raketa, prvá od augustových bojov medzi izraelskou armádou a Islamským džihádom v Pásme Gazy, bola odpálená krátko po vyhlásení konečných výsledkov parlamentných volieb v Izraeli, v ktorých zvíťazil bývalý premiér Benjamin Netanjahu.

Podľa konečného súčtu Netanjahuova pravicová strana Likud získala v 120-člennom parlamente 32 kresiel a so spojencami, okrem iného z radov krajnej pravice, bude mať v Knesete 64 mandátov. 

Súčasný premiér Jair Lapid už Netanjahuovi pogratuloval k víťazstvu a zaželal mu veľa šťastia. Lapidova strana Ješ Atid získala 24 mandátov a na parlamentnú väčšinu ani so spojencami nedosiahla.

Utorkové parlamentné voľby boli v Izraeli piate za tri a pol roka. Konali sa uprostred dlhotrvajúcej politickej krízy, v ktorej sa voliči rozchádzajú v názore na to, či je Netanjahu schopný vykonávať funkciu premiéra, keď je súdený za korupciu. Netanjahu vinu odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok