Česi z havarovaného autobusu cestovali do Veľkého Medera. Náhradný autobus ich odvezie späť domov

ta3 TASR
3.11.2022 16:04

Pre väčšinu Čechov cestujúcich v autobuse, ktorý vo štvrtok predpoludním havaroval blízko slovenskej obce Dolný Bar, mieri náhradný autobus. Odvezie ich späť do Českej republiky. Uviedla to Mariana Wernerová z Ministerstva zahraničných vecí ČR

Česi z havarovaného autobusu cestovali do Veľkého Medera. Náhradný autobus ich odvezie späť domov
TASR - HaZZ

Česko je podľa jej slov v kontakte so slovenskými úradmi. "Nehodou sa zaoberá náš zastupiteľský úrad v Bratislave, ktorý českým občanom poskytuje konzulárnu pomoc a je v kontakte so slovenskými policajnými zložkami," spresnila Wernerová.

Niektorí Česi utrpeli aj ťažké zranenia. "Cestujúci utrpeli ako ľahké, tak bohužiaľ aj ťažké zranenia. Niektorí z nich preto zostávajú v starostlivosti slovenských lekárov," povedala Wernerová a dodala, že cestujúci smerovali do kúpeľov vo Veľkom Mederi.

Podľa prvotných informácií mala vodička autobusu z doposiaľ nezistených príčin zísť vpravo mimo cesty do priekopy a naraziť pravou bočnou stranou do stromu. "Vozidlo nakoniec skončilo späť na ceste. Autobus bol plne obsadený českými turistami, z ktorých viacero utrpelo pri nehode ľahšie, ale aj ťažšie zranenia. Na miesto bol privolaný aj záchranársky vrtuľník," uviedla slovenská polícia.

Policajti podrobili 43-ročnú vodičku dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Presné príčiny a okolnosti nehody vyšetrujeme. Policajti cestu I. triedy z dôvodu dokumentovania nehody a odstraňovania jej následkov úplne uzavreli," doplnila slovenská polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok